Лайм

Як приготувати лимонад вдома: 5 рецептів напою, що врятує в спеку

Відомо, що лимонадом освіжалися в спеку ще єгиптяни

Що може бути кращим у спеку за склянку холодного напою з кислувато-солодким освіжаючим смаком? Пропонуємо спробувати домашній лимонад, який чудово втамує спрагу і потішить ваші смакові рецептори.

theLime пропонує приготувати домашній лимонад за рецептами відомого українського фудблогера Євгена Клопотенка.

Читайте також: Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки.

Лимонад з чебрецем

Чебрець використовували ще у часи Древнього Риму – в ньому купалися воїни, щоб стати витривалішими і набратися сили. Він підвищує імунітет, тонізує і лікує біль у горлі.

Інгредієнти:

  • 2 лимони,
  • 120-150 г цукру (за смаком),
  • невеликий пучок чебрецю,
  • 1 л газованої столової води.

Лимони помити і порізати кружальцями. 150 мл води влити в невелику каструлю, додати лимони, цукор та гілочки чебрецю. Довести до кипіння і проварити на маленькому вогні ще 5 хвилин.

Після того, як напій охолоне, процідіть його у глечик чи банку, долийте газовану воду за смаком, додайте гілочки чебрецю і шматочки лимона. Поставте в холодильник щонайменше на 1 годину.

Лимонад з тархуном

Тархун, він же естрагон, знайомий більшості українців з дитинства як яскраво-зелений напій із приємним освіжаючим смаком. Від того напою залишилася лише назва, але це не заважає приготувати смачний лимонад.

Інгредієнти:

  • 2 лимони,
  • 200 мл води,
  • 100 г цукру,
  • 40 г тархуну (естрагону),
  • 1-1,5 л слабогазованої води.

В невелику каструлю влийте 200 мл води, додайте цукор та листя тархуна, варіть 10 хвилин, періодично помішуючи. Після цього охолоджену суміш збийте блендером і процідіть через дрібне сито.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

Відвар тархуна влийте в банку чи глечик, вичавіть в нього сік двох лимонів і додайте слабогазовану воду. Якщо лимонад вийшов дуже солодким, додайте ще води. Напій треба охолодити в холодильнику щонайменше 1 годину.

Лимонад з перлівки

Приготування цього лимонаду вимагає більше часу, ніж попередні рецепти, однак ви точно нічого подібного не куштували.

Інгредієнти:

  • 5 л води,
  • 1 чашка перлової цільної крупи,
  • 3-4 лимони (цедра з 3-4 лимонів та сік),
  • 300-500 г цукру (за смаком),
  • 1-2 гілочки м'яти.

Промийте перлову крупу, з 3-4 лимонів зніміть цедру, залишаючи білу частину шкірки. У велику каструлю налийте 5 л води, додайте крупу і лимонну цедру. Варіть 2 години на мінімальному вогні після закипання.

Суміш процідіть, додайте цукор, перемішайте до повного розчинення і залиште для охолодження. Після того, як напій охолоне, вичавіть сік з 3-4 лимонів і додайте до процідженої суміші. Перед подачею в кожну склянку можна додати кілька листочків м'яти або базиліка та лід.

Читайте також: Закуска з вишні до м'яса по-азербайджанськи: спробуйте і будете готувати тільки її.

Лимонад з ревеня

Ревінь є не тільки чудовою начинкою для пирогів, з нього також готують смачний лимонад. Такий напій чудово тонізує та вгамовує спрагу, а готувати його дуже легко.

Для сиропу з ревеню:

  • 500 г ревеню,
  • 500 г цукру,
  • 500 мл води,
  • 4 коробочки кардамону.

Для лимонаду:

  • 1-1,5 л слабогазованої води,
  • 3 лимони (сік 2 лимонів, 1 – для прикраси).

Для приготування сиропу очищуємо і нарізаємо брусочками по 2 см ревінь. В каструлю вливаємо 500 мл води, додаємо 500 г цукру, 4 коробочки кардамону та ревінь. Варимо 20 хвилин після закипання. Після охолодження виймаємо з напою кардамон.

У банку наливаємо 200 мл сиропу, додаємо 1-1,5 л слабогазованої води і вичавлюємо сік 2 лимонів.

Лимонад з базиліком

Фіолетове листя базиліка дасть більш інтенсивний смак, зелене - більш ніжніший. Але спробувати варто обидва або ж зробити мікс із листя.

Інгредієнти:

  • 2 лимони,
  • 200 мл води,
  • 100 г цукру,
  • 30 г базиліка,
  • 1-1,5 л слабогазованої води

В невелику каструльку наливаємо 200 мл води, додаємо цукор та листя базиліка. Варимо на середньому вогні 10 хвилин, періодично помішуйте. Після того охолоджуємо, збиваємо блендером і проціджуємо через дрібне сито.

У банку чи глечик вливаємо відвар і вичавлюємо сік 2 лимонів та слабогазовану воду. Якщо лимонад вийшов солодким, можна додати більше воду. Подаємо щонайменше через годину після охолодження в холодильнику.

Цікаві новини для вас:

  1. Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні