Лайм

Цей напій закривають замість звичайного компоту: рецепт домашнього живчика з яблук

Зробіть корисну смачну заготовку

Якщо ви любите готувати смачні напої власними руками, і вже знаєте, як зробити солодкий квас із цикорієм, цього разу візьміть собі на замітку ще один рецепт. Спробуйте замість звичайного компоту домашній живчик – освіжаючий напій, який здивує вас приємним смаком та простотою приготування.

Інгредієнти: 10 л відро порізаних яблук, 600 г цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти. З вказаних пропорцій у вас має вийти близько чотирьох 3-літрових банок готового напою.

Читайте також: Ванільний, шоколадний і полуничний: три рецепти смачних молочних коктейлів з морозивом.

Фото: unsplash.com

Приготування: яблука миємо, нарізаємо середніми шматочками (насіння можна не видаляти) та заливаємо їх 15 л окропу. Накриваємо фрукти кришкою та залишаємо настоятися на добу. Після того, як вказаний час минув, дістаємо наші заготовки, компот проціджуємо через дрібне сито або шматок тюлю з органзи.

Читайте на тему: Рецепт малинового джему без кісточок став хітом: як закрити його на зиму.

До яблучної рідини додаємо 600 г цукру та 1 чайну ложку лимонної кислоти. Ставимо напій готуватися на плиту та після того, як закипів, варимо ще 5 хвилин. Готовий домашній живчик розливаємо по сухим баночкам та закриваємо їх кришками. За бажання можна додати м’яту, 3 апельсини з цедрою або ж готувати живчик з яблук і гарбуза у співвідношенні 1:1. Смачного!

Фото: unsplash.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times