Лайм

"Невидимка" – французький яблучний пиріг, який став хітом в інтернеті: як його зробити

З таким рецептом впорається навіть господиня-початківець

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних болгарським насипним пирогом або ж сбрічолатою з полуницею і сиром, цього разу спечіть французький пиріг Невидимка. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Швидкий пиріг вихідного дня: як приготувати шарлотку з яблуками на сковороді.

Фото: instagram.com/koly4ca_zhanka

Інгредієнти: очищені яблука (1 кг), яйця (3 шт.), молоко (150 мл), вершкове масло (50 г), цукор (100 г), борошно (100 г), ванільний цукор (15 г), розпушувач ( 1,5 ч. л.).

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо яйця з цукром та ванільним цукром. Розмішуємо вінчиком до однорідності.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо його в яєчну суміш.

Потім вливаємо молоко, всипаємо просіяне через сито борошно разом із розпушувачем. Повинно вийти рідке тісто.

Читайте також: Якщо вдома є груші, варто приготувати з них смачний варіант шарлотки: рецепт пирога.

Яблука промиваємо, очищаємо, вирізаємо насіннєву коробку і нарізаємо тонкими скибочками.

Переливаємо частину тіста в іншу миску і відправляємо нарізані яблука, ретельно перемішуємо. Потім додаємо ще трохи тіста та яблук, знову перемішуємо.

Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером і змащуємо рослинною олією. Викладаємо тісто з яблуками у форму.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С і відправляємо в неї французький пиріг. Випікаємо до рум'яної скоринки.

Потім акуратно дістаємо з форми, перевертаючи її догори дном. Нарізаємо апетитний пиріг Невидимка на порційні шматочки та подаємо до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Фунчоза з куркою – швидка страва азійської кухні, яку варто додати до своєї книги рецептів.
  2. Чому варто спробувати шакшуку замість звичайної яєчні: цей рецепт став хітом.
  3. Заготівля для розсольнику та огіркова ікра: що робити з перезрілими огірками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні