Сирники є однією з найулюбленіших українських страв, їх готують переважно на сніданок або як десерт. Ця корисна страва, багата на білок та кальцій, зазвичай готується із додаванням родзинок, кураги, цедри лимона тощо.

Переможниця шоу "МастерШеф 2" на СТБ, українська кулінарна блогерка Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати цю смакоту з гарбуза.

СирникиФото: instagram.com/lizaglinskaya/

Читайте також: Апельсиновий пиріг портокалопіта - спробуйте і ви відчуєте аромат Греції на вашій кухні.

Інгредієнти:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 150 г гарбуза;
  • 30 г цукру (1–2 ст. л.);
  • 40 г борошна (2 ст. л. без гірки);
  • одне яйце;
  • цедра одного апельсина;
  • кориця (за бажанням);
  • сіль.

Додатково:

  • борошно;
  • олія (для смаження).

Приготування

Гарбуз та цедру апельсина треба натерти на тертці. Додати корицю.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ретельно перетерти сир. Додати цукор, борошно та сіль. Наступний крок - додати гарбуз та перемішати.

Сформувати сирники довільної форми та розміру, відповідно до ваших уподобань. Обваляти їх у борошні. Обсмажити на олії. Викласти на паперові серветки.

Раніше ми писали, як приготувати знамениті лимонні панкейки із газети New York Times. Це найбільш популярний сніданок у Нью-Йорку, де їх готують у кожному кварталі і подають 24/7.

Цікаві новини для вас: