Лайм

Шоколадний "Спартак" – улюблений святковий торт до Дня закоханих: як його приготувати

Побалуйте свою другу половинку таким десертом

14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина чи, як його ще називають, День усіх закоханих. Напередодні свята чоловіки, як правило, вибирають для своїх других половинок небанальні подарунки, а дівчата намагаються здивувати смачною вечерею та, звичайно, десертом. theLime підібрав простий рецепт торта "Спартак", який сподобається практично кожному.

Читайте також: Торт на День закоханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом та кокосовою стружкою.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Інгредієнти для коржів: цукор (90 г), вершкове масло (90 г), мед (120 г), яйця (2 шт.), сода (1 ч. л.), борошно (400 г), какао (45 г).

Інгредієнти для крему: вершковий сир (430 г), сметана 20% (300 мл), вершки від 30% (150 мл), цукрова пудра (70 г), молочний шоколад (80 г), чорний шоколад (100 г).

Інгредієнти для помадки: вершки від 30% (220 мл), чорний шоколад (100 г).

Приготування:

У каструлі змішуємо масло, цукор та мед і відправляємо на вогонь. Чекаємо, поки масло з цукром розтане. Знімаємо з вогню та додаємо соду, перемішуємо.

Чекаємо 5 хвилин, щоб маса трохи охолола. Далі додаємо яйця і швидко перемішуємо вінчиком. До теплої маси поступово додаємо просіяне через сито борошно та какао.

Спочатку тісто замішуємо ложкою, далі, коли воно стане дуже густим, викладаємо його і залишки борошна на робочу поверхню. Вимішуємо тісто руками.

Потім скочуємо ковбаску, яку ділимо на 7 рівних частин. З кожної формуємо коло. Викладаємо кола на тарілку, присипану борошном. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 25-30 хвилин.

Потім кожне коло розкочуємо на пергаменті - повинен вийти корж товщиною приблизно 7 мм. Вирізаємо коло діаметром 18 см і проколюємо його виделкою.

Читайте також: Як приготувати на День Валентина торт Червоний оксамит: простий рецепт.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С і випікаємо кожен корж приблизно 6 хвилин. Чекаємо, доки вони повністю охолонуть.

Для приготування шоколадного крему вершки нагріваємо - доки вони не закиплять, знімаємо і додаємо весь шоколад. Перемішуємо вінчиком. Даємо масі охолонути до кімнатної температури.

Сир, пудру та сметану збиваємо до однорідності. Додаємо охолоджену шоколадну масу та збиваємо ще 2 хвилини.

Збираємо торт: підкладку промазуємо кремом та викладаємо корж. Наносимо достатню кількість крему, розрівнюємо та викладаємо наступний корж і так далі. У такому вигляді відправляємо "Спартак" у холодильник щонайменше на 10 годин.

Для приготування помадки вершки нагріваємо в каструлі, знімаємо з вогню і додаємо шоколад. Перемішуємо все вінчиком, чекаємо, поки вона охолоне (має бути кімнатної температури). Покриваємо боки та верх торта.

Нарізаємо апетитний десерт на порційні шматочки та подаємо до столу.

Переглянути цей допис до Instagram

Повідомлення, поширення Юлія Вілічрецептинавчання (@vilich_food_blog)

Цікаві новини для вас:

  1. Незвичний спосіб приготування дерунів з м'ясом, який варто спробувати хоч раз.
  2. Палюшки з картопляного пюре – українська страва, яку варто додати в свою книгу рецептів.
  3. Трубочки з яблучною начинкою – смачне печиво до чаю, яке захочеться готувати знову та знову.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею