Американські панкейки – це повна протилежність всім відомим з дитинства млинцям. Найбільш популярний цей сніданок у Нью-Йорку, де їх готують у кожному кварталі і подають 24/7. Американські панкейки товсті і схожі на губку, їх щедро поливають шоколадом, кленовим сиропом та посипають жменею лохини.
Про те, як приготувати знамениті американські лимонні панкейки за рецептом з газети New York Times, розповіла фудекспертка Світлана Левицька на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Справжній німецький штолен, якій "дозріває" до Різдва - рецепт, який завжди вдається.
"Це лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times - дуже ароматні, легкі і ніжні. Обов'язково їх приготуйте", - розповіла блогерка.
Інгредієнти:
- Цукор - 50 г
- Цедра 1 лимону
- Борошно - 100 г
- Сіль - 3/4 ч.л
- Розпушувач - 1.5 ч.л
- Ваніль чи ванільний цукор
- Яйця - 3 шт
- Рікота або крем-сир - 170 г
- Молоко - 60 мл
- Розтоплене масло - 25 г
"Всі продукти краще брати кімнатної температури, тоді розпушувач краще спрацює", - порадила експертка.
Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.
Як приготувати знамениті лимонні панкейки
1. Цедру лимона натираємо у ємність до цукру і перетираємо її руками, щоб вона вивільнила свій аромат.
2. Додаємо яйця, сир рікоту, розтоплене вершкове масло і молоко, все ретельно перемішуємо.
3. Додаємо борошно з розпушувачем і сіллю.
4. Вимішуємо тісто і даємо йому постояти 15-20 хвилин.
5. Випікаємо панкейки на розігрітій і змащеній вершковим маслом сковороді.
6. До готових панкейків можна додати конфі з ягід, мед, шоколад чи будь-який джем.
"Сир рікоту можна замінити на будь-який крем-сир, але якщо ви будете брати маскарпоне, додайте трохи більше борошна, бо він жирніший", - порадила Світлана.
- Раніше ми розповіли, як приготувати швидкий цибулевий пиріг, якому в Швейцарії присвятили ярмарок.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий пиріг з яблуками.