img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Меренговий рулет рецепт - як приготувати з вершковим сиром і ягідною начинкою
Десерт здивує вас вишуканим смаком

Меренговий рулет став кулінарним хітом: як приготувати ніжний десерт з ягідним курдом

Понеділок, 27 травня 2024, 08:00
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Якщо ви обожнюєте смаколики з ягодами і вигадуєте, чим би солоденьким потішити своїх рідних, радимо приготувати незвичайний десерт, який здивує вас ніжним смаком. theLime підібрав цікавий рецепт меренгового рулета, яким поділилася блогер Марія Михальченко на своєму каналі в Youtube.

Читайте також: Ідеальне поєднання: рецепт сирників із солодких сирків з банановою начинкою.

У цьому десерті ягідна кислинка чудово поєднується з меренговим коржем та кремом із вершкового сиру.

Ягідний курд

Інгредієнти: 250 г ягідного пюре (або ж фруктового), 50 мл соку лимона, 120 г цукру, 2 жовтки, 12 г кукурудзяного крохмалю, 45 г вершкового масла.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування: Ягідне пюре перемішуємо з лимонним соком. Для пюре можна використовувати заморожену малину, але можна готувати і з іншими ягодами. Ставимо пюре на вогонь, доводимо до кипіння і, постійно помішуючи, кип’ятимо 60 секунд.

У миску висипаємо цукор, додаємо жовтки та кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо вінчиком. До жовткової маси додаємо ягідне пюре, яке нещодавно зняли з вогню. Перемішуємо до однорідності, суміш переливаємо у сотейник та ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки, доводимо до густого стану. Знімаємо з вогню і одразу ж додаємо вершкове масло, перемішуємо до повного розчинення останнього.

Курд накриваємо харчовою плівкою та залишаємо охолоджуватись.

Читайте також: Як приготувати ідеальні сирники, які подаються в ресторані: рецепт Лілії Цвіт.

Меренговий корж

Інгредієнти: 200 г білка, кілька крапель лимонного соку, 220 г цукрової пудри, ванільний цукор, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 50 г мигдальних пластівців.

За допомогою оцту і паперового рушника обезжирюємо миску і вінчик. В чашу міксера виливаємо білок та кілька крапель соку лимона. На мінімальній швидкості збиваємо до утворення піни. Коли суміш перетворилась на піну, переключаємо міксер на максимальну швидкість, і поступово по 1 ст. л. вводимо цукрову пудру та додаємо ванільний цукор. Збиваємо протягом 8-10 хвилин. Має утворитися біла щільна маса, яка добре тримає форму. Додаємо кукурудзяний крохмаль та перемішуємо на мінімальній швидкості.

На деко, встелене якісним пергаментним папером, викладаємо збиту меренгу і рівномірно розподіляємо по всій поверхні дека. Зверху посипаємо мигдальними пластівцями, які можна замінити подрібненими фісташками або ж арахісом. Корж випікаємо протягом 25-30 хв. у духовці, розігрітій до 160 градусів.

Готовий корж має мати золотисту скоринку. Його одразу ж треба перевернути на новий лист пергаменту і дуже обережно, аби не пошкодити, знімаємо лист пергаменту, на якому він випікався. Залишаємо корж до повного охолодження.

Рулет легкий, наче хмаринкаФото: Скріншот

Крем

Інгредієнти: 150 г крем-сиру, 100 г жирних вершків, 1 ст.л. цукрової пудри, 1 ч.л. ванілі.

В чашу міксера кладемо крем-сир, до якого додаємо жирні вершки, які повинні бути дуже холодними. Додаємо цукрову пудру і ваніль. Збиваємо міксером на високій швидкості.

Формування рулета

Тонким шаром по всій поверхні меренгового коржа наносимо ягідний курд, зверху рівномірно викладаємо крем, а згодом формуємо рулет, допомагаючи собі пергаментним папером. Рулет перед подачею має настоятися 2 години.

Цікаві матеріали для вас:

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Меренговий рулет рецепт - як приготувати з вершковим сиром і ягідною начинкою
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Меренговий рулет рецепт - як приготувати з вершковим сиром і ягідною начинкою
Десерт здивує вас вишуканим смаком

Меренговий рулет став кулінарним хітом: як приготувати ніжний десерт з ягідним курдом

Понеділок, 27 травня 2024, 08:00
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Якщо ви обожнюєте смаколики з ягодами і вигадуєте, чим би солоденьким потішити своїх рідних, радимо приготувати незвичайний десерт, який здивує вас ніжним смаком. theLime підібрав цікавий рецепт меренгового рулета, яким поділилася блогер Марія Михальченко на своєму каналі в Youtube.

Читайте також: Ідеальне поєднання: рецепт сирників із солодких сирків з банановою начинкою.

У цьому десерті ягідна кислинка чудово поєднується з меренговим коржем та кремом із вершкового сиру.

Ягідний курд

Інгредієнти: 250 г ягідного пюре (або ж фруктового), 50 мл соку лимона, 120 г цукру, 2 жовтки, 12 г кукурудзяного крохмалю, 45 г вершкового масла.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування: Ягідне пюре перемішуємо з лимонним соком. Для пюре можна використовувати заморожену малину, але можна готувати і з іншими ягодами. Ставимо пюре на вогонь, доводимо до кипіння і, постійно помішуючи, кип’ятимо 60 секунд.

У миску висипаємо цукор, додаємо жовтки та кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо вінчиком. До жовткової маси додаємо ягідне пюре, яке нещодавно зняли з вогню. Перемішуємо до однорідності, суміш переливаємо у сотейник та ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки, доводимо до густого стану. Знімаємо з вогню і одразу ж додаємо вершкове масло, перемішуємо до повного розчинення останнього.

Курд накриваємо харчовою плівкою та залишаємо охолоджуватись.

Читайте також: Як приготувати ідеальні сирники, які подаються в ресторані: рецепт Лілії Цвіт.

Меренговий корж

Інгредієнти: 200 г білка, кілька крапель лимонного соку, 220 г цукрової пудри, ванільний цукор, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 50 г мигдальних пластівців.

За допомогою оцту і паперового рушника обезжирюємо миску і вінчик. В чашу міксера виливаємо білок та кілька крапель соку лимона. На мінімальній швидкості збиваємо до утворення піни. Коли суміш перетворилась на піну, переключаємо міксер на максимальну швидкість, і поступово по 1 ст. л. вводимо цукрову пудру та додаємо ванільний цукор. Збиваємо протягом 8-10 хвилин. Має утворитися біла щільна маса, яка добре тримає форму. Додаємо кукурудзяний крохмаль та перемішуємо на мінімальній швидкості.

На деко, встелене якісним пергаментним папером, викладаємо збиту меренгу і рівномірно розподіляємо по всій поверхні дека. Зверху посипаємо мигдальними пластівцями, які можна замінити подрібненими фісташками або ж арахісом. Корж випікаємо протягом 25-30 хв. у духовці, розігрітій до 160 градусів.

Готовий корж має мати золотисту скоринку. Його одразу ж треба перевернути на новий лист пергаменту і дуже обережно, аби не пошкодити, знімаємо лист пергаменту, на якому він випікався. Залишаємо корж до повного охолодження.

Рулет легкий, наче хмаринкаФото: Скріншот

Крем

Інгредієнти: 150 г крем-сиру, 100 г жирних вершків, 1 ст.л. цукрової пудри, 1 ч.л. ванілі.

В чашу міксера кладемо крем-сир, до якого додаємо жирні вершки, які повинні бути дуже холодними. Додаємо цукрову пудру і ваніль. Збиваємо міксером на високій швидкості.

Формування рулета

Тонким шаром по всій поверхні меренгового коржа наносимо ягідний курд, зверху рівномірно викладаємо крем, а згодом формуємо рулет, допомагаючи собі пергаментним папером. Рулет перед подачею має настоятися 2 години.

Цікаві матеріали для вас:

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••