Лайм

Меренговий рулет став кулінарним хітом: як приготувати ніжний десерт з ягідним курдом

Десерт здивує вас вишуканим смаком

Якщо ви обожнюєте смаколики з ягодами і вигадуєте, чим би солоденьким потішити своїх рідних, радимо приготувати незвичайний десерт, який здивує вас ніжним смаком. theLime підібрав цікавий рецепт меренгового рулета, яким поділилася блогер Марія Михальченко на своєму каналі в Youtube.

Читайте також: Ідеальне поєднання: рецепт сирників із солодких сирків з банановою начинкою.

У цьому десерті ягідна кислинка чудово поєднується з меренговим коржем та кремом із вершкового сиру.

Ягідний курд

Інгредієнти: 250 г ягідного пюре (або ж фруктового), 50 мл соку лимона, 120 г цукру, 2 жовтки, 12 г кукурудзяного крохмалю, 45 г вершкового масла.

Приготування: Ягідне пюре перемішуємо з лимонним соком. Для пюре можна використовувати заморожену малину, але можна готувати і з іншими ягодами. Ставимо пюре на вогонь, доводимо до кипіння і, постійно помішуючи, кип’ятимо 60 секунд.

У миску висипаємо цукор, додаємо жовтки та кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо вінчиком. До жовткової маси додаємо ягідне пюре, яке нещодавно зняли з вогню. Перемішуємо до однорідності, суміш переливаємо у сотейник та ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки, доводимо до густого стану. Знімаємо з вогню і одразу ж додаємо вершкове масло, перемішуємо до повного розчинення останнього.

Курд накриваємо харчовою плівкою та залишаємо охолоджуватись.

Читайте також: Як приготувати ідеальні сирники, які подаються в ресторані: рецепт Лілії Цвіт.

Меренговий корж

Інгредієнти: 200 г білка, кілька крапель лимонного соку, 220 г цукрової пудри, ванільний цукор, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 50 г мигдальних пластівців.

За допомогою оцту і паперового рушника обезжирюємо миску і вінчик. В чашу міксера виливаємо білок та кілька крапель соку лимона. На мінімальній швидкості збиваємо до утворення піни. Коли суміш перетворилась на піну, переключаємо міксер на максимальну швидкість, і поступово по 1 ст. л. вводимо цукрову пудру та додаємо ванільний цукор. Збиваємо протягом 8-10 хвилин. Має утворитися біла щільна маса, яка добре тримає форму. Додаємо кукурудзяний крохмаль та перемішуємо на мінімальній швидкості.

На деко, встелене якісним пергаментним папером, викладаємо збиту меренгу і рівномірно розподіляємо по всій поверхні дека. Зверху посипаємо мигдальними пластівцями, які можна замінити подрібненими фісташками або ж арахісом. Корж випікаємо протягом 25-30 хв. у духовці, розігрітій до 160 градусів.

Готовий корж має мати золотисту скоринку. Його одразу ж треба перевернути на новий лист пергаменту і дуже обережно, аби не пошкодити, знімаємо лист пергаменту, на якому він випікався. Залишаємо корж до повного охолодження.

Рулет легкий, наче хмаринкаФото: Скріншот

Крем

Інгредієнти: 150 г крем-сиру, 100 г жирних вершків, 1 ст.л. цукрової пудри, 1 ч.л. ванілі.

В чашу міксера кладемо крем-сир, до якого додаємо жирні вершки, які повинні бути дуже холодними. Додаємо цукрову пудру і ваніль. Збиваємо міксером на високій швидкості.

Формування рулета

Тонким шаром по всій поверхні меренгового коржа наносимо ягідний курд, зверху рівномірно викладаємо крем, а згодом формуємо рулет, допомагаючи собі пергаментним папером. Рулет перед подачею має настоятися 2 години.

Цікаві матеріали для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Перший вихід у світ: Лілія Ребрик з'явилася на заході з тримісячною донечкою

Популярна телеведуча Лілія Ребрик поділилася у мережі фото з 3-місячною дочкою Аделіною на сімейному форумі з благодійною місією

Готуємо соковиту лазанью з домашнього тіста: покроковий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну лазанью з соусами Бешамель та Болоньєзе, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Бачив лише на фото: Слава Дьомін розповів про відсутність батька у своєму житті

Український інтерв'юер та ведучий Слава Дьомін поділився старим фото, на якому зображено його батька, якого він ніколи не бачив наживо