Український борщ - це один з важливих символів української культури та ідентичності, без цієї страви неможливо уявити наші споконвічні родинні традиції. Борщ як етнокультурний феномен не лише потребує захисту, а й вимагає правильного підходу у приготуванні. А щоб зробити його швидко та максимально якісно, варто використати домашню борщову заправку.
Українська кулінарна блогерка Jane Lubowitz на сторінці у Facebook поділилася рецептом борщової заправки, яка зробить борщ без перебільшення фантастичним.
Топова заправка для борщу
Інгредієнти:
- помідори – 1 кг;
- морква – 1 кг;
- буряк – 3 кг;
- капуста – 2 кг;
- цибуля – 1 кг;
- болгарський перець – 0,5 кг;
- квасоля – дві склянки;
- оцет 9% – 100 мл;
- цукор – 250 г;
- сіль – 2–3 ст. л.
Приготування
Передусім потрібно замочити на кілька годин квасолю. Після цього варто відварити її до напівготовності.
Читати також: Як приготувати справжню грузинську аджику - найкращий рецепт.
Наступний крок - дрібненько порізати болгарський перець, цибулю та помідори. Капусту пошаткувати за знайомою схемою, а моркву й буряк натерти на терці.
Подрібнені овочі треба покласти у глибоку каструлю, додати цукор і сіль та перемішати.
Коли суміш закипить, її треба варити протягом 30 хвилин на середньому вогні. Увесь цей час треба контролювати процес, помішуючи все на середньому вогні.
Насамкінець потрібно додати оцет та проварити ще три хвилини.
Все. Заправку можна розлити у стерилізовані банки та закрити їх.
Банки із заправкою треба перевернути догори дном, закутати ковдрою та залишити до повного охолодження.
А тепер, коли ви надумаєте наварити борщу, достатньо просто зварити бульйон, додати картоплю та кілька ложок заправки.
Кулінарна блогерка запевнила, що борщ виходить дуже наваристий та червоний.
"Такого смачного я ще не їла", – резюмувала вона.
Раніше ми писали, як приготувати іідеальну приправу до курки та м'яса. Цей рецепт прийшов з італійської кухні, тому соус не можна приготувати без базиліка, оливкової олії та спецій.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт картопляних млинців для ситного сніданку: як приготувати їх з ковбасою і сиром.
- Важливо зробити правильний маринад і соус: рецепт приготування смачного салату "Цезар" з куркою.
- Як приготувати соковиту домашню шаурму на сковороді: швидкий рецепт у лаваші.