Лайм

Померла вокалістка Roxette: ось історія пісні, яка зробила групу всесвітньо відомою

Світова популярність прийшла до Roxette в 1989 році, після виходу третього альбому "Look Sharp!"

9 грудня у Швеції після тривалої боротьби з раком мозку померла 61-річна вокалістка групи Roxette Марі Фредрікссон. Група припинила існування в 2016 році, в свою 30-річну річницю. Але стати світовими зірками, що продали більше 75 млн копій своїх альбомів, Roxette допомогла щаслива випадковість.

Світове визнання знаходилося далеко за межами мрій Марі Фредерікссон та Пера Гессле. Видання LA Times в далекому 1989 році розповіло, що спочатку поп-група намагалася проникнути на німецький та європейський ринок.

"У США дуже важко потрапити; важко зробити це без контрактів, менеджерів та юристів", - говорив Гессле. Однак за Roxette не було ні менеджерів, ні юристів: тільки талант, сильний голос Марі, впадаючі у пам'ять танцювальні біти і любов випадкового шанувальника з США.

Одного разу студент по обміну Дін Кушман привіз зі Швеції альбом групи "Look Sharp!" в рідній Міннеаполіс і відніс його на місцеву радіостанцію KDWB. Коли пісня "The Look" вперше прозвучала в програмі "За заявками", на станцію почали дзвонити зацікавлені слухачі, які просили повторити композицію. Так популярність пісні виросла, і вже через кілька тижнів вона очолила чарти радіо KDWB. Незабаром копії альбому почали поширюватися по іншим радіостанціям, і 8 квітня 1989 року The look стала хітом № 1 в чартах США. До цього лише двом шведським виконавцям вдавалося досягти такого успіху: групі Blue Swede з хітом "Hooked on a feeling" в 1974 році і ABBA з піснею "Dancing Queen" в 1978-му.

"Це сталося випадково, - зізнавався Гессле. - Ця радіостанція в Міннеаполісі, KDWV, взяла пісню у одного зі своїх слухачів, і вона понеслася як сніжний ком. Коли вона потрапила в чарти, у нас не було контракту на запис або чогось ще. Пощастило нам!"

  • Раніше стало відомо про смерть Піта Фрейтса, творця флешмобу Ice Bucket Challenge. Читайте на the Lime, як затія американця згуртувала мільйони людей по всьому світу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях