Лайм

Що спільного між принцесою Діаною та українським борщем: в Британії опублікували цікавий факт

У Британії знайшли архівні листи, яким от-от виповниться 40 років

Невістка королеви Єлизавети II принцеса Діана обожнювала український борщ, який за життя не тільки із задоволенням їла, а й охоче готувала. Для цього у майбутньої матері принців Вільяма та Гаррі навіть був свій рецепт. Не зовсім традиційний, та все ж.

Про це стало відомо з опублікованих у Британській пресі листів 39-річної давності, в яких згадуються кулінарні уподобання знаменитостей, пише Daily Mail. У їх числі згадується і принцеса Діана, яка на той момент ще носила титул леді та була нареченою принца Чарльза.

Відповідно до джерела, у 1981 році будинок для людей похилого віку в Йоганнесбурзі звернувся до публічних людей з проханням надіслати їм улюблені рецепти для нової кулінарної книги, яка мала вийти в рамках благодійної акції. У числі знаменитостей опинилася і Діана Спенсер, до якої вже була прикута увага всієї країни. Так майбутня принцеса розповіла про улюблене блюдо родом з України.

Рецепт, надісланий представниками Діани Спенсер, дещо відрізняється від традиційного. Для його приготування вона використовувала буряк, цибулю, курячий бульйон, молоко, натуральний йогурт, сметану, сіль та перець.

Наскільки відомо, в Україні принцеса Діана не бувала, тому питання про те, де вона вперше покуштувала борщ, залишається без відповіді. Імовірно, страву української кухні вона спробувала вже в інтерпретації британських кухарів, що відповідає і на те питання, чому рецепт дещо відрізняється від традиційного.

Що ж стосується архівних листів, їх під час бесіди зі співробітницею будинку людей похилого віку виявила 60-річна Пауліна Барнс. Звісно, вони стали великою і цікавою знахідкою для преси та шанувальників королівської родини.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях