Лайм

Стівен Кінг висловився про расове питання "Оскара" - звісно, у мережі тепер спека

Письменник поділився думкою на тему расової дискримінації, в якій премію "Оскар" звинувачують ледь не щороку

"Король містики і жахів" Стівен Кінг, який також входить до числа американських кіноакадеміків, і як письменник віддає свій голос за категорії "Кращий фільм", "Кращий адаптований сценарій" і "Кращий оригінальний сценарій", висловився про номінантів на "Оскар" . А точніше про тему расового розмаїття, без якої щорічна церемонія вручення кінопремії не проходить.

Зокрема, письменник зізнався, що що ніколи не звертає уваги на расову різноманітність в роботах - лише на їх якість. Звісно, в коментарях під постами Кінга у Twitter тепер стоїть спека.

"Я б ніколи не розглядав расове різноманіття, якщо мова йде про мистецтво. Тільки якість. Мені здається, що чинити інакше було б неправильно", - зазначив письменник.

У своєму наступному твітті Кінг пояснив свою позицію: "Найважливіше, що ми можемо зробити як художники і люди творчі, - це переконатися, що у всіх однакові умови на зйомку, незалежно від статі, кольору шкіри чи орієнтації. Зараз такі люди не можуть реалізувати себе у повній мірі. І не тільки у мистецтві".

Пости письменника всього за кілька годин зібрали вдвічі більше коментарів та реакцій користувачів, ніж зазвичай. В обговореннях далеко не всі погодилися з думкою автора, вказуючи на різні нюанси:

"Ви дуже розумна людина і один з моїх улюблених письменників, але ви повинні визнати, що у вас був легший шлях у вашій кар'єрі, ніж у жінки чи людини з іншим кольором шкіри, чи не так? Білі чоловіки непропорційно винагороджують інших білих людей, незалежно від якості", - вказали під постом письменника.

  • Нагадаємо, в понеділок, 13 січня, американські кіноакадеміки традиційно в прямому ефірі з Лос-Анджелеса назвали номінантів на головну премію в галузі кіно "Оскар-2020". Цього року статуетки роздадуть дещо раніше звичайного - 9 лютого.
  • Читайте також наші прогнози на Оскар-2020 - хто і чому стане переможцем кінопремії. Серед фаворитів оскарівських перегонів цього року - Квентін Тарантіно, Сем Мендес та Хоакін Фенікс.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях