Лайм

На Євробачення-2020 від України їде Go-A: що потрібно знати про гурт та їх пісню

Вже в травні музиканти поїдуть на конкурс до Роттердаму (Нідерланди)

Увечері 22 лютого переможцем Нацвідбору на Євробачення-2020 став група Go-A. Вже у травні цього року музиканти представить Україну на пісенному конкурсі в Роттердамі (Нідерланди) з піснею "Соловей". А тим часом theLime розповідає головне про формацію та її конкурсний трек (текст пісні та відео виступ гурту у фіналі дивіться на сторінці нижче).

Фото: facebook.com

Історія Go-A почалася ще у 2012 році. З того часу склад гурту неодноразово змінювався, але сьогодні вона складається з чотирьох постійних учасників - вокалістки Катерини Павленко, мультиінструменталіста Тараса Шевченка, гітариста Івана Григоряка, а також виконавця партій сопілки та інших духових інструментів Ігоря Діденчука.

Назву гурту можна трактувати як заклик повернутися до витоків: "Go" у перекладі з англійської означає "йти", а букву "А" музиканти використовують як давньогрецьку "Альфа".

У своїй творчості Go-A вміло поєднує фольклорні вокал та мелодику з танцювальними бітами та електронікою. Таким чином гурт був у числі перших, хто став грати в популярному сьогодні стилі, але через брак фінансів музиканти рідко виходили за стіни маленьких клубів.

Go-A на "Шефест-2019" Фото: facebook.com

І все ж за роки існування музиканти встигли засвітитися на фестивалях "Джаз Коктебель", "Білі ночі", "Країна мрій", "Гогольфест", "ШEFest" та інших. Живі виступи колективу проходили в Ізраїлі, Польщі та Білорусі.

Першим справжнім хітом, який вийшов далеко за межі соцмереж та YouTube, став трек "Веснянка". Пісня стала лауреатом конкурсу The Best Track in Ukraine і отримала ротацію на Kiss FM. Шість тижнів поспіль "Веснянка" трималася e топі хіт-параду 10 Dance, а ще пізніше була номінована радіостанцією на премію в категорії "Відкриття року".

Свою першу повноформатну платівку Go-A випустили восени 2016-го року, вона отримала назву "#Ідіназвук". До її трек-листа увійшли досить успішні "Сонце", "Жальменіна", "Кольоровими Фарбами" і, звичайно ж, хіт "Веснянка".

У відборі на Євробачення-2020 Go-A взяли участь з піснею "Соловей", авторами якої є Тарас Шевченко і Катерина Павленко. Гурт виступила у першому півфіналі та отримав високі бали від суддів і телеглядачів, які дозволили йому пройти до фіналу.

Вже у фіналі 22 лютого Go-A стали абсолютними фаворитами - пісня "Соловей" отримала максимум балів як від глядачів, так і від членів журі. Пропонуємо далі також текст пісні-переможця Нацвідбору-2020. До слова, Go-A стануть першими учасниками від України, які представлять країну повністю українською мовою.

  • Читайте також на theLime про скандал за лаштунками фіналу Нацвідбору. Гурт TVORCHI звинуватив техперсонал у підставі та непрофесіоналізмі. Ми поговорили про це з музикантами та звукорежисером.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях