Лайм

Петро Порошенко показав дружину-господиню і поділився сімейним рецептом паски

Цього році до приготування приєдналися дочки подружжя

Напередодні світлого свята Великодня п'ятий президент України Петро Порошенко поділився сімейною традицією. Щороку його дружина Марина сама пече паски. Колишня перша леді строго дотримується всіх традиції: випікає пасхальний хліб в Чистий четвер, а перед приготуванням читає молитву.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці в Instagram. Він опублікував кілька знімків дружини і дочок - Євгенії та Олександри, які в цьому році приєдналися до мами на кухні. Також у своєму пості екс-президент розкрив фірмовий рецепт паски, за яким його дружина готує з року в рік.

Фото: instagram.com/petroporoshenko

"У нас в сім'ї традиція: паски Марина пече сама. Цього року до неї приєдналися Євгенія і Олександра. Разом вони вирішили подарувати частину сімейного тепла захисникам України, які лікуються в Київському госпіталі, і спекти для них паски. Адже поранені воїни, на жаль, не можуть розділити свято зі своїми сім'ями", - написав Петро Порошенко.

Фото: instagram.com/petroporoshenko

Рецепт паски від Марини Порошенко

Інгредієнти:

1 л молока
100 г дріжджів
100 мл олії
2-3 кг борошна
200-300 г родзинок
250 г маргарину
250 г вершкового масла
8 яєць
400 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
цукор для глазурі

Приготування:

Для опари: 100 г дріжджів розчиняємо в половині склянки теплого молока. На маленькому вогні розтоплюємо 250 г маргарину і 250 г вершкового масла. Додаємо до опари масло з маргарином і 8 яєць. Додаємо олію, 2-2,5 склянки борошна і 50 г цукру. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин підніматися.

Через півгодини починаємо замішувати тісто. В опару додаємо 1 пакетик ванілі, родзинки і 400 г цукру. Замішуємо все це 2-3 кг просіяного борошна. Тісто має "відставати" від миски.

Фото: instagram.com/petroporoshenko

Залишаємо підніматися в теплому місці.

Готове тісто розкладаємо у форми на ⅔ і даємо 10-15 хвилин піднятися. Випікаємо в духовці при 180 градусах 45-50 хв.

Для білої глазурі збиваємо білок з цукром до густої білої піни і прикрашаємо паски, коли вони охолонуть.

Фото: instagram.com/petroporoshenko

Фото: instagram.com/petroporoshenko

Фото: instagram.com/petroporoshenko

Фото: instagram.com/petroporoshenko

  • Раніше своїм фірмовим рецептом паски поділилася Оля Полякова. Зірка стверджує, що в майстерності приготування пасхального хліба їй немає рівних.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також