Лайм

Шок, паніка, апатія: Катерина Кухар поділилася відчуттями від карантину

Балерина описала переживання, добре знайомі кожному з нас

З послабленням карантину епідемія коронавірусу не закінчилася, тому тривоги про майбутнє продовжують займати думки людей. Катерина Кухар зізналася, що для неї ситуація в світі стала страшним сном, від якого хочеться прокинутися. За словами 38-річної прими-балерини, за останні два місяці вона пережила справжню емоційну кризу.

Фото: instagram.com/ekaterinakukhar_official

"Першою фазою був шок, - пише Кухар. - Ти просто не можеш повірити в те, що чуєш, життя ніби завмирає, стрілки годинника зупиняються, всі гастролі до початку осені сипляться, як картковий будиночок. Ти просто не розумієш, що буде завтра. Міркуючи, що з найбільш необхідного тобі потрібно ТЕРМІНОВО придбати (і це зовсім не сумки і туфлі, про які ти думала на початку минулого сезону), на зміну приходять тренди пандемії: маски, рукавички, антисептики, гречка (як виявилося). Тому що, коли ти не можеш купити речі першої необхідності, здається, що кінець світу близький".

Слідом за шоком до балерини прийшла паніка і паранойя: через хвилювання про близьких Катерина буквально не могла спати.

"Похід в магазин нагадує шлях на Голгофу, а по приходу додому ти не розумієш, як до цього всього доторкнутися і продезінфікувати, "хвора" фантазія всюди малює дотик чужих рук, - скаржиться вона. - Ти нескінченно їх миєш, а що не можеш засунути під кран, до міліметра обробляється антисептиком, від чого сам повільно, але вірно божеволієш, а твої руки стають схожими на наждачний папір".

Два місяці по тому до судді проекту "Танці з зірками" прийшла апатія і втома. "Ти сумуєш за звичним способом життя, за друзями і близькими. Тобі хочеться їх обійняти, доторкнутися, відключити свідомість, просто випити разом келих вина, посміятися над якимось жартом... Думаєш, ось би вийти на вулицю, зустріти сусідів, привітатися з ними і побачити у відповідь посмішку. Прогулятися з дітьми по парку і побачити, як вони граються з іншими дітьми. Але розумієш, що ти зараз ніби на іншій планеті".

Балерина впевнена, що після карантину життя вже не повернеться в колишнє русло. "Що чекає нас далі? Чи побачимо ми море цього року? Чи підуть діти в школу у вересні і чи відкриються театри? Майбутнє поки туманне, і все, що залишається - намагатися (вчитися) жити в моменті і нічого не упускати", - завершила вона.

  • Катерина Кухар та Олександр Стоянов офіційно одружилися у вересні минулого року. Весільна церемонія відбулася в прямому ефірі шоу "Танці з зірками-2019", а після випуску молодята влаштували вечірку за лаштунками проекту.
  • Раніше Катерина Кухар згадала страшну трагедію, яку пережила багато років тому - смерть свою першу дитину.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях