Лайм

Жінка з рідкісним "геном анестезії" розповіла, як це - народжувати без болю

Англійка Романі Болдуїн поділилася унікальним досвідом безболісних пологів

Дослідники Кембріджського університету виявили, що приблизно у однієї з 100 жінок є рідкісний варіант гена KCNG4, що підвищує больовий поріг і виступає як природна епідуральна анестезія під час пологів. Однією з таких щасливиць виявилася англійка Романі Болдуін, яка розповіла виданню The Sun про те, як вона перенесла народження дитини.

Романі Болдуін з дочкою Аїдою Фото: thesun.co.uk

"Для мене воскова епіляція зони бікіні - це боляче, але не пологи. Вдаритися пальцем ноги болючіше, - зізналася Романі, що живе в Брістолі з чоловіком Джеймсом і 2-річною дочкою Аїдою. - Це був ейфорійний досвід. Я б робила це кожен день, якби могла".

Романі завагітніла в листопаді 2017 року і з подивом виявила, що це дуже комфортний стан: жоден з її колишніх страхів не виправдався.

"Я завжди хотіла стати мамою, але боялася. Подруги говорили, наскільки важкими були їхні вагітності. Але я була приємно здивована. У мене не було ранкової нудоти, я рідко відчував дискомфорт і вся буквально світилася. Я продовжувала займатися йогою і регулярно гуляла, - розповіла жінка. - При наближенні терміну я почала турбуватися. Мені весь час говорили, що пологи - це жахливо. Гучні звуки, яскраві вогні і лікарні лякали мене, тому я обрала домашні пологи у воді".

Романі згадує, як 28 червня 2018 року о 7 годині вечора у неї відійшли води. Вона не злякалася, тому що болю не було. В очікуванні переймів вона кілька годин пролежала на ліжку, але нічого не відбувалося, тому вона приготувала собі чашку чаю і вирішила подивитися телевізор.

"Я подзвонив акушеркам, і коли вони приїхали, то були шоковані тим, наскільки спокійною я була. Вони подумали, що це помилкова тривога. Але коли вони мене оглянули, то виявилося, що шийка матки вже розкрилася, - згадує Романі. - Вони запитали, чи все у мене в порядку з переймами, але я була впевнена, що їх не було".

Жінку поклали в теплу воду, де вона попивала чай з печивом. Через пару годин акушерки попросили її оцінити біль за шкалою від 1 до 10, і її відповіддю було: "Нуль".

"Незабаром я відчула, що моє тіло підказує мені встати на коліна у воді. У мене було бажання підштовхнути дитину. Я відчула себе неймовірно добре, не можу це пояснити. Коли з'явилася голівка, я засміялася, - розповіла щаслива мати. - Через кілька секунд все закінчилося, акушерка підхопила мою Аїду і поклала мені на груди. Це був момент екстазу. Криків не було, і всі були шоковані. Коли Аїда народилася, я сказала своєму чоловікові: "Хочу зробити це знову". Ніколи не чула про безболісні пологи, але у мене вони були".

Зараз Романі не намагається завагітніти спеціально, але знає: як тільки це станеться, вона буде рахувати дні до пологів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях