Лайм

Онук успадкував фотоархів діда і навіть уявити не міг, яку колекцію зберігав всі ці роки

Ретро-знімки зроблені у Швейцарії в 1950-1970-х роках

Любитель фотографії Ділан Скалет успадкував від свого діда Джека Шарпа, теж фотографа-любителя, величезну колекцію знімків. Чоловік не торкався до плівки кілька років, а в період карантину вирішив розібрати фотоархів. Оцифровуючи кадри Ділан зрозумів, яке багатство зберігав всі ці роки.

Усередині чоловіка чекали близько п'яти тисяч вуличних фотографій, які показують життя в Європі більш півстоліття назад. Скалета настільки вразили роботи дідуся, що він тут же вирішив поділитися цим скарбом з публікою. Він завів в Instagram спеціальний профіль , де кожен день публікує по одному ретро-знімку.

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

"Я знав, що він зробив кілька знімків, але не знав, скільки їх було, і якими красивими вони виявилися. Тільки коли я почав сканувати невелику частину його колекції, я зрозумів, що саме весь цей час зберігав у себе вдома", - розповів Ділан виданню PetaPixel.

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

Джек Шарп народився в Великобританії в 1928 році. У 1955 році він переїхав до Швейцарії, щоб працювати інженером в ЦЕРН, дослідницькій організації, відомій як місце народження Всесвітньої павутини. За цей час він полюбив фотографію і почав знімати повсякденне життя, як він його бачив.

Джек Шарп Фото: instagram.com/jacksharp_photo

Знімки зроблені в основному в Швейцарії між 1950 і 1970 роками. Ділан говорить, що дуже багато чого дізнався завдяки цим фото. "У мене була рідкісна можливість побачити, як мої бабуся і дідусь жили в моєму віці", - зазначив фотограф-любитель.

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

Фото: instagram.com/jacksharp_photo

  • Дивіться також на theLime 10 вражаючих фото з космосу, які показують, як коронавірус змінив життя міст. Потяги без пасажирів, аеропорти без літаків, автостоянки без машин, храми і вулиці без людей - так виглядають міста Китаю та інших країн.
  • Раніше ми розповіли, як гонитва за ефектними знімками штовхає людей на безрозсудні і екстремальні вчинки. 7 небезпечних селфі, які могли коштувати фотографам життя.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм