Лайм

10 фото, які нагадають кадри з космосу, але ні - так поблизу виглядають очі тварин

Фотограф з Вірменії робить дивовижні знімки

Вірменський фотограф Сурен Манвелян створює дивовижні макрознімки очей тварин. Дивлячись на його роботи, можна сказати, що очі - не просто дзеркало душі. Це невідомі планети, кратери, льодовики, чорні діри. Такі загадкові, чаруючі та трохи лякаючі.

На знімках зображені очі собак різних порід, лами, коня, верблюда, риб та птахів. Манвелян фотографує тварин практично скрізь, де може їх зустріти: від свого двору до зоопарків, від водойм до океанаріумів. Своїми роботами Сурен ділиться на особистій сторінці в Instagram.

Хаскі Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Кожен раз публікуючи нове фото Манвелян грає з дописувачами в гру - якій тварині належить око. Кожен знімок зроблений великим планом і передає складні найдрібніші деталі, які не видно неозброєним оком.

Захоплення фотографа є небезпечним, адже так близько підійти до тварини наважиться не кожен. Наприклад, в клітці з ламою Сурен провів близько години, перш ніж вона дозволила йому наблизитися.

Лама Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Манвелян зазначає, що всі тварини, які представлені в серії знімків, були живі і жодне з них не постраждало під час зйомки.

Сова вухата Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Окунь Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Кінь Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Шимпанзе Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Вірменський муфлон Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Тигровий пітон Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Риба-дикобраз Фото: instagram.com/surenmanvelyan

Верблюд Фото: instagram.com/surenmanvelyan

  • Любитель фотографії Ділан Скалета успадкував від свого діда величезну колекцію знімків. Чоловік не торкався до плівки кілька років, а в період карантину вирішив розібрати фотоархів. Оцифровуючи кадри Ділан зрозумів, яке багатство зберігав всі ці роки.
  • Дивіться також на theLime 10 вражаючих фото з космосу, які показують, як коронавірус змінив життя міст. Потяги без пасажирів, аеропорти без літаків, автостоянки без машин, храми і вулиці без людей - так виглядають міста Китаю та інших країн.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм