Лайм

Журнал Time назвав найвпливовіших артистів 2020 року - чим вони відзначилися

Журнал розповів про заслуги музикантів, акторів, режисерів і навіть громадських активістів

Американський журнал Time оновив список 100 найвпливовіших людей року, включивши в нього 17 знаменитостей зі світу мистецтва і розваг, "чиї ідеї, приклад і талант змінюють світ, в якому ми живемо". Розповідаємо про найцікавіших учасників цього почесного рейтингу.

The Weeknd

Кадр з кліпу "Blinding Lights"

У 2020 році the Weeknd (Абель Тесфайе) випустив альбом After Hours, який 4 тижні поспіль очолював Billboard 200, а його сингл Blinding Lights отримав премію MTV Video Music Awards за кращий кліп. Про заслуги музиканта розповів Елтон Джон. "Він загадкова фігура в епоху, коли таємниця в поп-музиці - рідкість. І ніколи не знаєш, чого очікувати далі, у нього неймовірна уява, - написав 73-річний рецензент. - Він не зацікавлений в комерції заради комерції, але він один з найпопулярніших стрімінгових виконавців на Spotify. Як і Принц, він тримає свій ритм. Це зразковий спосіб життя артиста".

Пон Чжун Хо

Фото: Wikipedia

Південнокорейський режисер Пон Чжун Хо в 2020 році удостоївся чотирьох премій "Оскар", а його "Паразити" стали першою картиною не англійською мовою, що отримала нагороду Американської кіноакадемії в категорії "Кращий фільм". Есе про кінематографіста написала актриса Тільда Суїнтон, яка працювала з ним у фільмах "Окча" і "Крізь сніг". "Він справжній витончений фанат кінематографа, в якому немає ні краплі снобізму або цинізму: в кіно він гарний від початку і до кінця. А як людина? Милий, вірний, веселий, затишний, грайливий, щирий, особливо смішний з келихом, відчайдушний сім'янин, чудово дурненький, незмінно добрий. Діамант", - похвалила вона колегу.

Фібі Уоллер-Брідж

Фото: Amazon

Британська актриса, сценаристка і продюсерка отримала "Золотий глобус" за кращий комедійний серіал "Дрянь" і перемогла в номінації "Краща комедійна актриса", виконавши в ньому головну роль. Також вона написала сценарій для нового фільму про Джеймса Бонда, а значить фанати Агента 007 можуть розраховувати на кілька гарних жартів. "У Фібі є звичка створювати складних жіночих антигероїв таким чином, який раніше здавався зарезервованим для чоловічих персонажів. І вона стала співавтором сценарію для нового фільму про Бонда. Радісно бачити, що всі репетиції, фальстарти і тупики можуть привести до того, що надзвичайно цілеспрямована і неймовірно талановита жінка розслабляється в шезлонгу в оточенні своїх регалій ", - написала Тейлор Свіфт.

Селена Гомес

Фото: instagram.com/selenagomez/

Про заслуги Селени Гомес журналу Time розповіла актриса Америка Феррера, зарахувавши 28-річну співачку до спільноти справжніх художників - артистів, активістів та громадян світу. "Вона запустила власну лінію косметики, зобов'язавшись за 10 років зібрати 100 мільйонів доларів на послуги з охорони психічного здоров'я в малозабезпечених спільнотах. Вона використовувала свою величезну платформу в соціальних мережах для заохочення голосування і підтримки Black Lives Matter. І, мабуть, найбільш важливо, що Селена відкрито виступала за права іммігрантів в Америці. Вона була виконавчим продюсером документального серіалу Netflix "Життя без документів" і розповіла історію подорожі своєї сім'ї з Мексики в США в журналі TIME ", - написала Феррера.

Lastesis

Феміністський колектив з Чилі став відомим в 2019 році, влаштувавши колективний перформанс "Ґвалтівник на твоєму шляху". Про його заслуги журналу Time розповіла Надія Толоконнікова з групи Pussy Riot. "Чилійський колектив феміністських перформерок доводить, наскільки популярне мистецтво може бути пов'язане зі зміною світу, а не з розвагою. Lastesis створили міжнародний хіт і вірусний танець, і він швидко став феміністським гімном у всьому світі. "І вина тут не моя, де я була і як я одягалася. Гвалтівником був ти, гвалтівник - це ти. Це поліція, судді, держава, президент. Деспотична держава - це мачо-гвалтівник", - співають Lastesis, і ці слова відгукуються у жінок в усьому світі, - пише Толоконнікова. - Віктімблеймінг і слатшеймінг вбудовані в наш мозок, освіту та правові системи. Це потрібно змінити. XXI століття - вік сестринства. Пішли ви, всі Вайнштейни світу. Ми тільки почали".

Також в список найвпливовіших артистів 2020 року включили актрису Елі Вонг, актора Майкла Б. Джордана, колумбійського співака Джея Бальвіна, 17-річну танцівницю і блогера Джоджо Сіву, співачку Холзі, актрису Дженніфер Хадсон, віолончеліста Йо Йо Ма, дизайнера Деппера Дена, фолк-співачку Анаіс Мітчел, британську актрису Міхаелу Коел, художницю Джулі Мерету і актора Аюшмана Кхурана.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм