Лайм

Зниклу 2 роки тому жінку знайшли живою в морі - історія її порятунку сповнена загадок

Врятована не пам'ятає, що відбувалося з нею з 2018 по 2020 рік

У 2018 році колумбійка Анжеліка Гайтан стрибнула в море, і з тих пір її вважали зниклою безвісти. Два роки по тому приголомшені рибалки витягли її з води на відстані 1,9 км від берега. З тих пір відео її порятунку стало вірусним в Інтернеті, а про історію написали в New York Post, The Sun та інших світових ЗМІ.

Перед тим, як втратити свідомості в човні своїх рятівників, 46-річна жінка каже: "Слава богу, я жива. Бог не хотів, щоб я померла".

Спроби зав'язати розмову з Гайтан не увінчалися успіхом: жінка страждала від виснаження і переохолодження, і, за оцінками лікарів, перебувала у воді не менше 8 годин. На ній був рятувальний круг, але хто їй його дав і як вона опинилася за бортом, Анжеліка не пам'ятала.

Коли особистість врятованої встановили, стала відома і її драматична історія: жінка 20 років страждала від домашнього насильства і втекла від чоловіка, який почав бити і ображати її ще під час першої вагітності. "Під час другої вагітності насильство тривало, і я не змогла піти від нього, коли мої дівчатка були маленькими", - розповіла Гайтан журналістам.

Спроби залучити кривдника до відповідальності свого часу не увінчалися успіхом: поліція забирала його на 24 години, але коли він повертався, насильство продовжувалося. У 2018 році чоловік розбив Гайтан обличчя і спробував її вбити. Збожеволіла від страху жінка втекла з дому і спробувала знайти притулок, але почати нове життя не вийшло. Вона впала в глибоку депресію і спробувала звести рахунки з життям.

"Я не хотіла продовжувати своє життя, сіла на автобус до пляжу і вирішила стрибнути в море", - говорить Гайтан. Що відбувалося після, жінка не пам'ятає, і зараз поліція розслідує обставини її зникнення і порятунку.

З тих пір, як колумбійські ЗМІ розшукали дітей Анжеліки Гайтан, її дочка Алехандра разом з сестрою збирають гроші, щоб перевезти знову знайдену мати в їхній будинок в Боготі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм