Лайм

Подружжя перебирали в гаражі мотлох й знайшли старі іграшки з "Зоряних воєн" - виявилося, це справжній скарб

Безбідна старість їм тепер забезпечена

Літня пара з англійського міста Стаурбрідж затіяла велике прибирання в гаражі та натрапила на старі іграшки з серії "Зоряних воєн". Довгий час подружжя думали, що це мотлох, але пізніше вартість фігурок здивувала навіть експертів.

Іграшки за мотивами популярного всесвіту, пара отримала в спадок від сусіда. Люди похилого віку визнали його подарунок барахлом, склали речі в мішки для сміття і зберігали в гаражі. Перед вивезенням непотребу, пара вирішила звернутися до оцінювача Кріса Астона. І не прогадала: експерт відразу зрозумів, що перед ним - справжній скарб, пише BBC.

Фото: Astons Auctioneers

Спеціаліст умовив пару скасувати вивезення сміття, і допоміг їй організувати аукціон. В результаті іграшки були продані за 250 тисяч фунтів стерлінгів (понад 9 мільйонів гривень). Найдорожчим лотом виявилася фігурка Джави - вона пішла з молотка за 22 тисячі фунтів (більше 810 тис гривень). За оцінками фахівців, таких в світі налічується всього вісім штук.

Фото: Astons Auctioneers

Астон заявив, що провів найкращий аукціон за 15 років роботи. Однак він виявився останнім: британець змушений закрити бізнес через карантин.

  • Житель німецького Билефельда Маріус Рюгге випадково виявив на горищі старі дерев'яні ящики. Хлопця розпирало від цікавості і він вирішив заглянути всередину. Вміст його дуже здивував, адже там знаходилася їжа з минулого.
  • Читайте також на theLime, як хлопець знайшов у своєму будинку схованку зі старими любовними листами , і їх зміст схоже на романтичний фільм. Автором послань була невідома закохана дівчина.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них скоре

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм