Лайм

Чарльза виставили злим: прес-секретар Букінгемського палацу розкритикував серіал "Корона"

Новий сезон хіта Netflix викликав багато зауважень

Колишній прес-секретар королеви Єлизавети Дікі Арбітер розкритикував 4 сезон серіалу "Корона" за "доведення драми до крайності". Також він не згоден з образами принца Чарльза та його дружини Камілли, які в шоу показані "злодіями", пише BBC.

Кадр з серіалуФото: Netflix

Арбітер назвав неправдою події, показані в новому сезоні, включаючи зустріч, на якій особистий секретар принца Чарльза запитує, чи достатньо Діана психічно здорова, щоб поїхати в тур Нью-Йорком.

"Цього ніколи не було. Я був там, і Джон Рідделл, в той час особистий секретар Чарльза, ніколи б цього не сказав, - заперечив він. - Але ж звичайні люди сприймають це як щиру правду".

Драматичні стосунки персонажів Чарльза й Діани та їх подальший розрив Арбітер назвав доведеними до межі. Він похвалив Емму Корін за роль леді Ді, але Джош О'Коннор в ролі принца Уельського здався йому непереконливим - незважаючи на номінацію премії BAFTA.

"Джош О'Коннор постійно горбить спину. Чарльз ніколи не сутулився. Подивіться на нього зараз, йому 72 роки, і він тримає поставу. Погано зображений, - поскаржився колишній співробітник палацу. - Це просто гонитва за сенсацією - виставити Чарльза й Каміллу лиходіями. Чарльза зображують злісним. Він не злий".

Говорячи про булімію принцеси Діани, він додав: "Показали б її з головою над унітазом, але не потрібно знімати це більше одного разу".

Серіал Netflix критикують й інші компетентні критики. Історик Саймон Хеффер заявив, що через незнання британської історії люди в усьому світі будуть плутати вигадка з фактами, а колишній королівський кореспондент BBC Дженні Бонд побоюється, що глядачі сприймають "Корону" як документальний фільм. "Молоде покоління, яке цього не застало, повірить тому, що побачить. Вони побачать це як документальний фільм. Ми повинні пам'ятати, що це драма", - говорить вона.

Королівські джерела також повідомили, що принц Чарльз відмовляється дивитися серіал, а друзі королівської родини звинувачують Netflix у використанні їх болю та заявляють, що це "вигадка, представлена як факт".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПочитати
Теги:

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм