RU  UA

Почитати

Топ-7 найкращих пісень "Євробачення-2022", які складуть конкуренцію Kalush Orchestra

Україна бореться за перемогу у конкурсі із сильними учасниками

10 травня в Турині (Італія) стартує "Євробачення-2022", де Україну представить гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Хоча букмекери пророкують Україні перемогу, голосування на сайті Eurovision World показало інших фаворитів, а українці опинилися лише на четвертому місці.

Розповідаємо, які пісні займають у рейтингу перші рядки та хто складе Kalush Orchestra конкуренцію.

1. Махмуд і Бланко (Італія) – Brividi

Два найпопулярніші молоді артисти Італії, Махмуд і Бланко, представлять країну в Турині з піснею Brividi (Озноб) про любов і пристрасть. За прогнозами букмекерів, італійці посядуть друге місце після України, хоча у попередньому голосуванні саме вони є фаворитами користувачів мережі.

Як і переможці "Євробачення-2021" Måneskin, Махмуд став відомим завдяки шоу The X Factor Italia. Після цього співак із Мілана випустив кілька синглів та два повноформатні альбоми. Найбільшим хітом артиста була Soldi - пісня, що посіла друге місце на "Євробаченні" у 2019 році.

Бланко - молодий співак, чий сингл 2021 Mi Fai Impazzire 8 тижнів займав вершини італійських чартів. Після цього музикант випустив дебютний альбом Blu Celeste, який також посів перше місце.

2. Корнелія Джейкобс (Швеція) – Hold Me Closer

Корнелія — співачка, авторка пісень та переможниця конкурсу Melodifestivalen зі Швеції. Музичну кар'єру вона почала у складі жіночого гурту Love Generation, але всього через три сингли поп-колектив розпався.

Невдача не остудила амбіцій дівчини, і у 2018 році вона розпочала сольну кар'єру. Завдяки батькові, відомому у Швеції рок-співаку, та бабусі-композиторці, музика завжди була невід'ємною частиною її життя. Конкурсна пісня Hold Me Closer (Обійми мене міцніше) розповідає про розставання та подолання болю від розлуки. Букмекери прогнозують дівчині третє місце на "Євробаченні-2022".

3. Шанель (Іспанія) – SloMo

Шанель Терреро - співачка, танцівниця і актриса, що народилася в Гавані, Куба. У музичному театрі вона брала участь у постановках "Король Лев", "Танець-спалах", "Охоронець", "Мамма Міа", танцювала на сцені з Шакірою на церемонії MTV Europe Music Awards 2010, знімалася у багатьох серіалах на іспанському телебаченні.

SloMo - дебютний сингл артистки, створений командою, яка раніше співпрацювала з Мадонною, Black Eyed Peas, Брітні Спірс, Рікі Мартіном, Мераєю Кері та Нікі Мінаж. У рейтингу букмекерських фаворитів вона посідає 5 місце.

4. Констракта (Сербія) – In Corpore Sano

Konstrakta - псевдонім артистки Ани Джуріч. На ранніх етапах кар'єри вона відточувала вокальні дані у групі Zemlja Gruva, яка виступала на розігріві Емі Вайнхаус на її останньому концерті в Белграді у 2011 році.

Констракта у своїй творчості торкається сучасних соціальних проблем, а її конкурсна пісня In Corpore Sano (У здоровому тілі) була сприйнята як критика сербської системи охорони здоров'я і сатира на недосяжні стандарти краси. Незважаючи на популярність у голосуванні фанатів, букмекери ставлять співачку на 12 місце у рейтингу "Євробачення-2022".

5. Маро (Португалія) - Saudade, Saudade

Співачка MARO закінчила музичний коледж Берклі (США) у 2017 році та переїхала до Лос-Анджелеса замість того, аби повернутися додому до Португалії. Вона самостійно склала і записала шість музичних альбомів, чим привернула увагу володаря "Греммі" Джейкоба Кольє, який запросив її приєднатися до його гастрольної групи в якості вокалістки та інструменталістки.

MARO виступала на розігріві у Jessie J, Fatai, ¿Téo?. У Турині на сцені до неї приєднаються п'ять бек-вокалістів. Пісня Saudade, Saudade (Туга, туга) розповідає про розлучення з коханою людиною. За прогнозами букмекерів, вона посяде 11 місце у конкурсі.

6. Сем Райдер (Великобританія) – SPACE MAN

Сем — співак та автор пісень, який став популярним завдяки соціальним мережам. Британець написав свою пісню на "Євробачення" у співавторстві із володаркою "Греммі" Емі Уедж (Ед Ширан, Thinking Out Loud). На TikTok у нього понад 12 мільйонів підписників, і зараз він є найпопулярнішим британським музичним виконавцем на платформі.

Сем прославився кавер-відео на відомі пісні, включаючи Джастіна Бібера, Сію та Алішу Кіз. З тих пір він підписав контракт із Parlophone Records, випустив свій дебютний EP (The Sun's Gonna Rise) та отримав підтримку на найвищому рівні від найбільших радіостанцій Великобританії. Його пісня SPACE MAN (Космічна людина) розповідає про самотнього астронавта, і букмекери ставлять її на 4 місце у списку ймовірних переможців "Євробачення-2022".

7. Аманда Тенфіорд (Греція) – Die Together

Аманда Джорджіаді Тенфіорд — співачка та авторка пісень норвезько-грецького походження. Її пісні отримували високу оцінку музичних критиків, займали високі позиції у чартах Spotify та Apple, звучали у серіалі Netflix Spinning Out. Крім музики Аманда вивчає медицину та працює в лікарні для пацієнтів із COVID-19.

Пісня Die Together (Померти разом) розповідає про пару, яка переживає важкі часи і готова бути поряд до кінця. Букмекери вважають, що вона посяде 6 місце в конкурсі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 марта 2024 года - 21 0лет со дня рождения Тараса Шевченко - подборка фактов из биографии поэта раскроет его с неожиданных сторон

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фильм Смак свободи выходит в прокат 7 марта - о чем лента, кто в ней сыграл и как комментируют премьеру авторы проекта - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 марта в прокат выходит Смак свободи - в интервью сценаристка Елена Моренцова-Шулик рассказала о новом украинском фильме