Лайм

Мільйони людей бойкотують новий фільм Disney: подробиці скандалу

Зірка фільму "Мулан" підтримала поліцейську жорстокість в Гонконзі. Проти неї ополчилися мільйони

У березні 2020 року Disney збирається випустити пригодницьку драму "Мулан" - ремейк однойменного мультфільму 1998 року. Але протестуючі в Гонконзі закликають бойкотувати фільм через антидемократичні заяви актриси Лю Іфей, що зіграла в "Мулан" головну роль.

На своїй сторінці в китайській соціальній мережі Weibo Лю поділилася фотографією з урядової газети "Женьмінь жибао" і написала: "Я підтримую поліцію Гонконгу, можете мене побити прямо зараз". Фраза є вірусної цитатою громадянина Китаю, побитого дисидентами.

"Яка ганьба для Гонконгу. Я теж підтримую гонконгівську поліцію", - додала вона, поставивши кілька смайликів у вигляді серця. Як повідомляє видання New York Post, запис набрав більше 72 000 лайків і 65 000 репостів менш ніж за 24 години.

Тепер хештег #BoycottMulan ("Бойкотуй Мулан") поширюється в соціальних мережах по всьому світу, хоча до виходу фільму в прокат залишилося ще 7 місяців.

"Актриса діснеївського фільму" Мулан" Лю Іфей підтримує жорстокість поліції і утиск громадян в Гонконзі, - пише користувач @sdnorton в Twitter. - Лю - натуралізована громадянка США. Це добре. Але вона обливає брудом людей, які борються за демократію. Ретвіт, будь ласка. Гонконг не отримує достатньої підтримки. Бойкотуйте Мулан".

Тим часом сторінку Лю Іфей, що має близько 65 мільйонів фоловерів, заповнили коментарі людей, які перебувають по обидва боки політичного розколу. Багато хто говорить, що підтримка уряду Гонконгу не відповідає духу Мулан.

"Наскільки глухою ти повинна бути, щоб підтримати жорстокість поліції, коли тільки-но знялася в ролі персонажа, який повинен протистояти пригніченню в його чистому вигляді?" - пишуть користувачі.

"Мулан - історія про жінку, яка бореться за свою власну долю. Лю Іфей демонструє байдужість, підтримуючи організацію, яка нападає на жінок, що наважилися висловити свою думку. Disney хоче проігнорувати це через великі грошей в Китаї, але ми не повинні цього робити. Бойкотуйте Мулан!"

Втім, у актриси знайшлися і захисники.

"Мулан - жінка, яка захищає країну. Лю Іфей, яка грає Мулан, виступає за те, щоб поліція Гонконгу захищала суспільство. Хіба це не дух Мулан? Вона бореться за свою країну", - пишуть фанати.

За даними Hollywood Reporter, кампанія проти Лю і Disney почалася на форумі Lihkg, де багато гонконгських протестуючих обмінюються ідеями і підтримкою. Незважаючи на те, що Гонконг приносить лише невелику частку прибутку для Disney, в порівнянні з Китаєм (який є другим за величиною ринком в світі), протестуючі закликають кінематографістів відкликати актрису, яка "виправдовує насильство" і "принижує людей, які борються за демократію і свободу".

"Дісней, ти можеш стати краще", - вважають користувачі.

Деякі фанати в соціальних мережах відмовляються вірити, що Лю антидемократична. Вони вважають, що зірка опинилася під тиском впливового китайського уряду.

"Кілька китайських знаменитостей висловлюють свою думку на користь Китаю, щоб захистити себе і свої сім'ї. Свободи слова не існує в Китаї. Якщо ви відчуваєте необхідність бойкотувати Мулан, не соромтеся, але ця ситуація не така чорно-біла, як здається", - пишуть вони.

  • Тим часом Юен Макгрегор, який зіграв в "Зоряних війнах" Обі-Вана Кенобі, домовляється з Disney про участь в зйомках їх нового серіалу про його персонажа.
  • У мережі показали, як може виглядати новий "Один вдома": і це поки найкращий мем на цю тему.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси