Лайм

В американській школі заборонили книги про Гаррі Поттера за порадою екзорциста

На думку "експертів", прокляття і заклинання в книгах є справжніми

Приватна католицька школа в Нешвіллі (США) видалила зі своєї бібліотеки всі книги про Гаррі Поттера, заявивши, що в них містяться "справжні прокляття і заклинання, які при читанні можуть викликати злих духів".

Видання Guardian повідомляє, що пастор католицької школи Святого Едуарда, в якій діти вчаться з дошкільного віку і до 8-го класу, відправив батькам по електронній пошті інформацію про твори Джоан Роулінг. Він повідомив, що поспілкувався з кількома екзорцистами, які порекомендували прибрати книги з бібліотеки.

"Ці книги показують магію як доброю, так і злою, що насправді є хитрим обманом, - пише преподобний Ден Ріхіл. - Прокляття і заклинання, що використовуються в книгах, є справжніми; при читанні людина ризикує викликати злих духів".

Заклинання, що стривожили пастора, включають "Авада Кедавра" - прокляття вбивства; "Круціатус" - прокляття тортур; і "Імперіо", що дозволяє чарівникам контролювати дії інших.

Ребекка Хаммел, завідуюча школами католицької єпархії Нешвілла, заявила, що Ріхіл відправив електронного листа після запиту від одного з батьків. Вона додала, що "він цілком може діяти таким чином", тому що "кожен пастор має канонічні повноваження приймати такі рішення для своєї парафіяльної школи".

Хаммел додала, що, якщо батьки вважатимуть історії Джоан Роулінг придатними для своїх дітей, їм варто пояснювати їхній зміст "через призму католицької віри".

Книги про Гаррі Поттера засуджувалися християнами з тих пір, як в 1997 році був випущений перший том серії - "Гаррі Поттер і Філософський камінь". У 1999 році це була найбільш скандальна книга в США, а сама серія очолювала рейтинг найбільш оспорюваних книг Американської бібліотечної асоціації в 2000-2009 роках.

Критики стверджували, що книги "прославляють магію і окультизм, збивають з пантелику дітей і спонукають їх наслідувати заклинанням і прокляттям, про які вони читають". Так, у 2001 році пастор Церкви Товариства Христа в Аламогордо, штат Нью-Мексико, спалив книги Роулінг, а місцева бібліотека відповіла спеціальною демонстрацією, в якій говорилося, що "Гаррі живий і здоровий в нашій бібліотеці".

Будучи ще кардиналом в 2003 році, Папа Римський Бенедикт XVI описав книги Роулінг як "приховані спокуси, які діють непомітно і цим глибоко спотворюють християнство в душі дитини".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси