RU  UA

Скандал

ЗМІ заговорили про таємну хворобу Оззі Осборна - чи дійсно все так погано

Рок-зірка зізнався, що страждає від хвороби Паркінсона

Раніше цього тижня Оззі Осборна помітили з тростиною, що породило безліч чуток про стан його здоров'я. 71-річний музикант вирішив не приховувати свої проблеми: у відвертому інтерв'ю з дружиною Шерон він зізнався, що лікується від хвороби Паркінсона. Поганими новинами рок-зірка поділився на шоу Good Morning America.

За словами музиканта, хвороба проявилася в 2019 році, коли через падіння йому довелося піти на операцію. Незабаром після цього Осборн почав скаржитися на напади болю, які виявилися невралгією - ураженням периферичних нервів. Лікарі не могли зрозуміти, чим викликаний його стан - падінням чи операцією.

"Для нас це було дуже складно. Мені довелося зробити операцію на шиї, яка зіпсувала мені всі нерви. Я дізнався, що у мене легка форма..." - Оззі замовк, після чого його дружина закінчила речення.

"Це вторинний паркінсонізм, - сказала вона. - Це форма хвороби Паркінсона. Є так багато різних типів хвороби Паркінсона".

Шерон Осборн одразу ж наголосила, що це "не смертельний вирок", але хвороба впливає на нерви.

"Рік тому я був у жахливому стані. У мене німіє рука, мої ноги мерзнуть. Я не знаю, Паркінсон це, чи як. Це проблема", - поскаржився Оззі.

За словами подружжя, американські лікарі розводять руками, тому в квітні 2020 року вони поїдуть до Швейцарії, де працює професор, що спеціалізується на лікуванні хвороби Паркінсона.

"Ми вирушимо туди, де зможемо знайти відповіді, - сказала Шерон. - Нам пощастило, що ми можемо собі це дозволити".

Оззі зізнався, що через необхідність приховувати діагноз почувався винним, і тепер ділиться новинами з великим полегшенням.

"Біль постійний. Перші шість місяців я був в агонії. Я говорив: "Шерон, ти не говориш мені правду. Я вмираю, чи не так?" Я думав, що захворів на якусь смертельну хворобу, тому що поліпшення було таким повільним, - говорить він. - Я одужую, але після операції медсестри попросили мене оцінити за шкалою від одного до десяти, який біль я відчуваю. І я сказав: 55! Шість місяців пробудження і нездатності рухатися - жалюгідне існування".

Після падіння в будинку у квітні 2019 року Оззі Осборн змушений був скасувати світове турне, і досі шкодує про це.

"Я хочу бачити своїх людей. Я так за ними сумую", - сказав він про своїх фанатів.

Серед симптомів хвороби Паркінсона - скутість м'язів, повільність рухів, порушення ходи і сну, хронічна втома. Це прогресуюче неврологічне захворювання руйнує клітини мозку, що відповідають за рух, і може привести до серйозної інвалідності. Поки медицина не може впоратися з хворобою Паркінсона, але існують ліки, які можуть її сповільнити. Крім того, вчені всього світу проводять дослідження, щоб нарешті перемогти небезпечний стан.

  • Раніше Дуейн Джонсон втратив батька, знаменитого рестлера Роккі Джонсона. Скорботний актор розповів, що стало причиною смерті 75-річного чоловіка.
  • 40-річна співачка Пінк розповіла, чому буде старіти природно. Зірка вирішила, що її індивідуальність набагато важливіша, ніж особа.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василий Корчевой высказался о критике его работы Впевнена и попытках ее повредить

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Какими модными вещами разнообразить свой осенний гардероб в этом году, чтобы быть в тренде и всегда выделяться из серой массы