Лайм

Канадці відмовилися платити за охорону принца Гаррі і Меган: петицію підписали десятки тисяч людей

Дружба дружбою, а тютюнець нарізно

Понад 80 тисяч канадців підписали онлайн-петицію з вимогою, щоб принц Гаррі і Меган Маркл самостійно оплачували охорону, поки знаходяться в країні. Про це пише видання PageSix з посиланням на Канадську федерацію платників податків.

Безпека герцога і герцогині Сассекських щорічно обходилася британцям в мільйони фунтів стерлінгів, і жителі Канади протягом 6 днів зібрали необхідну кількість підписів, що засвідчують відмову віддавати свої гроші на їхній захист. Петицію вже доставили в канцелярію прем'єр-міністра, і Джастін Трюдо зобов'язаний її розглянути.

"Канадці раді вітати герцога і герцогиню, але ясно дали зрозуміти, що платників податків не можна змушувати їх підтримувати, поки вони тут живуть, - сказав Аарон Удрік, директор Федерації. - Всі канадці бажають їм усього найкращого, поки вони слідують своїм прагненням до фінансової незалежності".

Принц Гаррі, Меган і 8-місячний Арчі знаходяться на острові Ванкувер, готуючись почати нове життя вдалині від британської королівської родини. Згідно виданню Globe and Mail, витрати на захист сім'ї можуть перевищувати 10 мільйонів доларів на рік.

Тим часом Брюс Холлсор з Канадської монархічної ліги розповів газеті Vancouver Sun, що принц Гаррі "може все ще бути мішенню для талібів", оскільки під час служби в армії у нього було два відрядження до Афганістану, де він регулярно брав участь у бойових операціях.

  • Раніше принц Гаррі пояснив рішення відмовитися від королівського титулу. Він шкодує про те, що життя не склалося так, як вони з Меган очікували, але розраховує на мирне майбутнє
  • Орландо Блум озвучить принца Гаррі в новому комедійному шоу про королівську родину. Мультсеріал "Принц" вийде на стрімінговій платформі HBO Max.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси