Лайм

«Не такі страшні ворожі воші, як свої гниди»: письменнику дісталося за цькування Забужко

Українському письменнику Андрію Кокотюсі відповіли на його слова про колежанку - письменницю та есеїстку Оксану Забужко, яка цьогоріч стала авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності 2024.

Відповідний коментар Кокотюсі залишили під його дописом на Facebook.

Письменник відреагував на інший допис, який розмістила головна редакторка видання "Антоніна" Лєна Чиченіна. Вона написала, що цього року дещо страшно писати радіодиктант. Кокотюха вирішив прокоментувати наступним чином:

"Людоньки, шо ся робе! Навіть схильні до феміністичних студій є в шокови від своєї ікони! Нє, це так не робе. Поширюю злісно".

Фото: facebook.com/andriy.kokotuha

Проте аудиторія українського письменника розкритикувала ці його слова в бік Оксани Стефанівни. Зокрема користувачка Лариса Леонідова написала наступне:

"Таки правду писав Симон Петлюра, що не такі страшні ворожі воші, як свої гниди. Що ж ми за нація така, що любимо своїх достойників обсирати, осміювати, знецінювати? А потім плачемо та дивуємося, що нас і поляки не люблять, і росіяни ненавидять, і угорці принижують, і Європа не хоче визнавати своїми, і в НАТО не беруть".

Фото: Суспільне Культура

Вона задається питанням: "А кого ми любимо тут у себе, ким здатні пишатися, радіти успіхам, дивуватися талантам, вміємо цінити? Нікого! Все і всіх нівелюємо, знецінюємо, мордуємо, знущаємося! От те і маємо, що маємо".

За словами користувачки, "прийшла черга разом їсти Оксану Забужко".

"Жінку, що стала амбасадором українців у світі, яку знає і поважає, запрошує до себе весь світ не тільки як письменницю, перекладають більш як на 20 мов її твори! А свої, внутрішні гниди влаштували висміювання і цькування! Гидко і прикро читати цю мерзоту", - йдеться у коментарі.

Фото: facebook.com/andriy.kokotuha

Нагадаємо, авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності 2024 року стане письменниця Оксана Забужко. А читатиме Радіодиктант поет, нині військовий Павло Вишебаба. Раніше з цього приводу український письменник Андрій Кокотюха жорстко прокоментував її письменницьку майстерність.

Новини партнерів

Читайте також