Лайм

15 найефектніших нарядів червоної доріжки за всю історію премії Оскар

Вечірні вбрання на церемонії нагородження премії "Оскар" з року в рік захоплюють своєю красою

У ніч на 10 лютого в голлівудському театрі "Долбі" найвідоміші діячі кіно зберуться, щоб дізнатися переможців "Оскара-2020", отримати престижні нагороди і вигуляти на червоній доріжці ретельно підібране дизайнерське вбрання. В очікуванні нових дефіле theLime зібрав топ-15 найкрасивіших, найбільш екстравагантних і пам'ятних суконь, які зірки одягали на "Оскар" за всі роки його існування.

Грейс Келлі, 1955 рік

Ікона стилю, найбільш касова актриса свого часу і принцеса Монако отримала "Оскар" за кращу жіночу роль у фільмі "Сільська дівчина", засліпивши публіку посмішкою і розкішною атласною сукнею від Givenchy.

Елізабет Тейлор, 1970 рік

Королева Голлівуду Елізабет Тейлор любила носити декольте, і в блакитній сукні, розробленій для неї оскароносною художницею по костюмах Едіт Хед, робила це бездоганно.

Шер, 1973 рік

У розпал своєї телевізійної кар'єри в 1973 році Шер прийшла на церемонію вручення премії "Оскар" разом з тодішнім чоловіком Сонні Боно. Її відверте вбрання від кутюр'є Боба Макі оголило бездоганний прес співачки і стало першим з безлічі її ексцентричних і пам'ятних виходів.

Деріл Ханна, 1988 рік

Зірка "Того, що біжить по лезу" в золотій сукні з фактурним ліфом, довгими білими рукавичками і світлими локонами стала живою ілюстрацією голлівудського гламуру.

Марта Плімптон, 1989 рік

Марта Плімптон у вінтажній атласній сукні стала втіленням елегантності Старого Голлівуду, і навіть сьогодні таке вбрання було б витонченою прикрасою будь-якої червоної доріжки.

Сінді Кроуфорд, 1993 рік

Супермодель Сінді Кроуфорд ніколи не номінувалася на "Оскар", але її виточена фігура в обтягуючій білосніжній сукні Herve Leger заслуговує окремої премії.

Шарліз Терон, 2004 рік

Шарліз була удостоєна "Оскара" за роль у фільмі "Монстр", а її блискуча сукня Dior кольору слонової кістки приголомшливо пасувала до засмаглої шкіри актриси.

Мішель Вільямс, 2006 год

Жовта сукня Мішель Вільямс від Vera Wang стала одним з найяскравіших модних моментів "Оскара-2006". Актриса прийшла на церемонію зі своїм тодішнім хлопцем, покійним Хітом Леджером, який був номінований на премію Американської кіноакадемії за роль в драмі "Горбата гора".

Ніколь Кідман, 2007 рік

Зірки не часто вдягають на червону доріжку червоні сукні, побоюючись розчинитися на її тлі. На щастя, яскрава сукня Balenciaga з вишуканим шлейфом у вигляді банта не дозволила Ніколь Кідман потьмяніти.

Енн Хетеуей, 2009 рік

Актриса, номінована на "Оскар" за роль у фільмі "Рейчел виходить заміж" в розшитій паєтками сукні від Armani була схожа на ніжну порцелянову статуетку.

Анджеліна Джолі, 2012 рік

Чорна сукня Versace з ефектним розрізом свого часу породила мільйон мемів, зробивши ногу Анджеліни Джолі зіркою інтернету. Так чи інакше, поза акторки ідеально підходить для демонстрації її вражаючого вбрання.

Гвінет Пелтроу, 2012 рік

Дизайнер і талановитий режисер Том Форд зовсім не дарма є улюбленцем голлівудських зірок. Елегантна біла сукня, яка зробила Гвінет Пелтроу зіркою червоної доріжки, - ще одне тому підтвердження.

Дженніфер Лоуренс, 2013 рік

З тих пір, як в 2012 році актриса стала обличчям Dior, на всі червоні доріжки вона виходила в нарядах бренду. І хоча піднімаючись на сцену за "Оскаром", актриса заплуталась в подолі і впала, в такій чудовій сукні її конфуз став більш ніж граціозним.

Різ Уізерспун, 2015 рік

Іноді мінімалізм виявляється найбільш виграшним варіантом, і Різ Уізерспун довела цю істину в контрастній сукні від Тома Форда.

Дженніфер Лопес, 2019 рік

Минулого року на червоній доріжці "Оскара" знову переміг Том Форд. Зробити це йому допомогла приголомшлива фігура Дженніфер Лопес, на якій сукня з довгими рукавами і дзеркальною мозаїкою виглядала бездоганно.

Дивіться також добірку фотографій 10 знаменитостей, чиє вбрання порушило всі правила червоної доріжки. Зірки не побоялися проявити себе, і їх сукні публіка запам'ятала надовго.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Яке взуття в моді навесні 2024 року: кольорові тренди сезону

Взуття яких кольорів в моді весною 2024 - експерти назвали головні тенденції та показали фото - яке взуття носити цієї весни

Шкільна мода 2024: базовий набір аксесуарів для учня

Які шкільні рюкзаки, сумки та акесуари для школярів у моді у 2024 році - добірка трендів, рекомендації щодо вибору

Низька посадка та сірий колір: який вигляд мають наймодніші джинси 2024 року

Які джинси носити весною 2024 - фасон підкова, колір екрю, сірі джинси та інші актуальні моделі - фото трендових речей