Лайм

Штучне хутро та принт клітинка: як виглядають наймодніші пальта на осінь 2023 року

Пригляньте щось для себе

У гардеробі кожної модниці має бути декілька варіантів верхнього одягу на осінь: на теплу пору можна приглянути жакети та бомбери, а на прохолодніші дні – утеплені куртки і, звичайно ж, пальта. theLime вирішив докладніше розповісти, які моделі у тренді.

Читайте також: Модні блогери вже визначили головні тренди осені 2023 року: який одяг буде актуальним.

Штучне хутро

Пальто та шуби зі штучного хутра – один із головних трендів цього року. І пояснюється така тенденція дуже просто: така річ доповнить вишуканий діловий образ або гармонійно виглядатиме у поєднанні з чимось практичнішим.

Зазначимо, якщо ще кілька десятиліть тому наявність у гардеробі виробів з натурального хутра було ознакою благополуччя, то сьогодні такий верхній одяг вважається моветоном. Всесвітньо відомі будинки моди відмовляються від цього, щоб уникнути масового вбивства тварин, а виробники штучного хутра з кожним роком удосконалюють технології виготовлення – так, що тепер еко-хутро часто й не відрізняється від натурального.

Фото: asos.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: net-a-porter.com

Чорне пальто

Чорне пальто це той елемент стилю, від якого неможливо відмовитися. Ви ніколи не помилитеся, вибравши строге, зшите на замовлення чорне пальто. Ключова інвестиція сезону – подовжений силует з чітко вираженою лінією талії та рельєфними плечима, виготовлений з м'якої шкіри або щільної вовни. Чорне пальто було домінуючою тенденцією на подіумах сезону осінь-зима 2023 року.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Читайте також: Який верхній одяг носити цієї осені: модні куртки та пальта 2023 року.

Клітинка

Клітинка, як і смужка, вважається класикою, вона непідвладна часу і буде у модних трендах завжди. Ви можете вибрати традиційну шотландську клітинку, віндзорську, ромбоподібну, клітинку в гусячу лапку або брендову Burberry річ із будь-якої з них стане родзинкою гардеробу.

Зазначимо, що така тканина традиційно асоціюється із Шотландією, адже здавна вона використовувалася у національних костюмах. Найвідоміша шотландська клітина зветься "тартан". Цей складний орнамент складається з різнокольорових смуг різної ширини, що перетинаються під прямим кутом і утворюють прямокутні області, заповнені діагональними смужками.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Тренч

Тренч, або як його ще називають тренчкот – модель дощового плаща з незмінними атрибутами: він зазвичай двобортний, з погонами та відкладним коміром, манжетами, кокеткою, поясом та розрізом ззаду. Шиють його з вовняної або бавовняної тканини з водовідштовхувальним ефектом, а також зі шкіри або екошкіри.

Для теплої осені пригляньте тренч нейтрального відтінку, що дозволить легко поєднувати його з будь-яким образом, додаючи лиску блакитним джинсам або прикрашаючи капсульний гардероб.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Стьобані пальта

Це верхній одяг, пошитий із багаторазово прострочених натуральних чи синтетичних тканин. Простібаються завжди як мінімум два шари тканини, але зазвичай між ними є ще й третій шар наповнювач або утеплювач.

Стьобані пальта, як і раніше, залишаються тенденцією, яка не зникне найближчим часом. Техніка, яка використовується при їх виготовленні, забезпечує тепло, не обтяжуючи вагою. Складні капюшони та коміри-воронки також допоможуть вам бути готовими до будь-якого повороту погоди.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як називаються штани з кишенями по бокам, які стали найбільшим трендом 2023 року.
  2. Червоний – хіт сезону: як додати модний колір до свого осіннього гардеробу.
  3. Штани в клітинку – великий тренд осені 2023 року: як виглядають наймодніші фасони.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сиве волосся стало трендом серед жінок: яку стрижку вибрати для стильного образу

Сивина в тренді у цьому сезоні - як правильно доглядати за сивиною та які стрижки краще обирати - фахівці поділились порадами

Яке взуття в моді навесні 2024 року: кольорові тренди сезону

Взуття яких кольорів в моді весною 2024 - експерти назвали головні тенденції та показали фото - яке взуття носити цієї весни

Шкільна мода 2024: базовий набір аксесуарів для учня

Які шкільні рюкзаки, сумки та акесуари для школярів у моді у 2024 році - добірка трендів, рекомендації щодо вибору