RU  UA

Мода

Сиве волосся стало трендом серед жінок: яку стрижку вибрати для стильного образу

Візьміть собі на замітку кілька експертних рекомендацій

Правильно підібрана стрижка допомагає візуально підкреслити риси вашого обличчя та навіть досягти ефекту омолодження, про що фахівці розповідали раніше. Цього разу мова піде про стрижки та догляд для сивого волосся.

Читайте також: Одразу старять обличчя: які брови не підходять жінкам після 50 років.

Фото: Getty Images

Додайте світлі чи приглушені тони

Мелірування підходить не лише блондинкам, брюнеткам чи рудим. "Навіть маючи коротке сиве волосся, можна додати йому трохи контрасту, невеликої яскравості та глибини сивині", - говорить виданню BestLife перукар Террі Рекопф. "Вибір найприємнішого кольору сірого буде залежати від тону вашої шкіри", - також додає перукар Клайд Хейгуда.

Стрижка піксі

Ще один вдалий варіант, на який варто звернути увагу жінкам, що мають сиве волосся. "Така зачіска гарно підкреслить риси вашого обличчя, - говорить фахівець з волосся Кейт Росс. - Стрижка піксі чудово підходить для сивого волосся, оскільки підкреслює їхню грубу текстуру, а не працює проти неї. Використовуйте якісні засоби для догляду, а також спрей для фіксації, щоб отримати найкращий результат".

Кератин

"Такі процедури передбачають нанесення на волосся суміші з високим вмістом протеїнів, і це чудово підходить для сивих пасм, - говорить Гігі Погосян, майстер-колорист. - Також блиск допоможе нейтралізувати небажані латунні і жовті відтінки".

Фіолетовий шампунь і зволожуючі маски

Мінерали та метали у вашій воді можуть призвести до того, що сивина з часом почне жовтіти та навіть ставати коричневою. У таких випадках слід використовувати фіолетовий шампунь чи кондиціонер. В ідеалі варто обирати продукт, у складі якого не буде сульфатів, а натомість будуть інгредієнти, які забезпечать необхідну вологу вашому волоссю.

Читайте на тему: Стилісти вважають піксі боб наймоднішою стрижкою 2024 року: який вигляд вона має.

Аксесуари

"Додавайте яскраві кольори за допомогою аксесуарів. Шовкові шарфи, капелюхи чи інші подібні речі допоможуть оживити ваше сиве волосся", - розповідає Кейт Росс.

Освітлюйте пасма 1-2 рази на місяць

"Хороший освітлюючий шампунь є обов'язковим компонентом у догляді за волоссям. Він м'яко очищає пасма, підкреслюючи їхній природний блиск. Проте пам'ятайте, що часто його використовувати не треба, оскільки це може призвести до небажаних наслідків. Надмірне освітлення може спричинити сухість волосся, тому освітлюйте волосся лише тоді, коли це потрібно, - пояснює Крістіна Маккаро, фахівець-колорист. - Я раджу додавати освітлення як доглядову процедуру раз на місяць. Тільки не слід освітлювати одразу після фарбування чи хімічного догляду за волоссям".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Яке взуття в моді навесні 2024 року: кольорові тренди сезону

Обувь какого цвета в моде весной 2024 - эксперты назвали главные тенденции и показали фото - какую обувь носить этой весной

Шкільна мода 2024: базовий набір аксесуарів для учня

Какие школьные рюкзаки, сумки и акессуары для школьников в моде в 2024 году - подборка трендов, рекомендации по выбору

Низька посадка та сірий колір: який вигляд мають наймодніші джинси 2024 року

Какие джинсы носить весной 2024 – фасон подкова, цвет экрю, серые джинсы и другие актуальные модели – фото трендовых вещей