Лайм

Новий рік в Туреччині: скільки коштує відпочинок біля моря в грудні 2019

Чи варто їхати до Туреччини на зимові свята

Відпустка в Туреччині дуже популярна в українців та жителів найближчих країн. Вся справа в тому, що там красиво, тепло і відносно недорого. Але як же йдуть справи в цій сонячній країні напередодні Нового року, і чи варто їхати до Туреччини відзначати зимові свята?

Готелі

Двомісний номер з поміточкою "все включено" 30-31 грудня буде коштувати від 900 гривень на добу. Як правило, такі готелі знаходяться недалеко від пляжу або мають власний басейн, або і те, і інше.

Якщо ж вибирати варіанти без включеного харчування, можна зупинитися в готелі за 600-700 гривень. Хостели в цих місцях не дуже популярні, тому за ці гроші ви можете отримати повноцінний номер без зайвих сусідів.

Їжа

Якщо ви будете жити в готелі, в якому все включено, про їжу вам турбуватися не доведеться. Адже там для гостей заздалегідь продуманий план триразового харчування на весь період їх відпочинку. Але якщо ж ви вирішите поїсти в кафе, це в середньому обійдеться вам в 15-50 лір (65 - 220 гривень).

У магазинах ціни дуже схожі на наші і місцями навіть нижче. Яйця коштують приблизно 3 ліри (13 гривень), молоко - 2 (9 гривень), куряче філе можна купити за 10 лір (близько 45 гривень), а хліб коштує 1-2 ліри (4.5 - 9 гривень).

Пляжі

Тут є де розгулятися, адже пляжів в Туреччині дуже і дуже багато. З басейнами, піщані, кам'янисті, штучні і натуральні, дикі і сучасні, солоні і прісні. Але якщо ви хочете їхати в цю країну в грудні, швидше за все вони вас не дуже порадують.

В цей час температура повітря тут опускається до 15 градусів тепла вдень і всього лише 5 градусів вночі. У таку, м'яко кажучи, прохолодну погоду купатися особливо не хочеться. Звичайно в тому випадку, якщо ви не морж.

Переліт

Переліт з Києва до Туреччини і назад в період новорічних канікул може коштує від 5 тисяч гривень. Кращими варіантами по співвідношенню "ціна - якість" є Turkish Airlines і Emirates, у них на борту повно розваг для пасажирів, але можна полетіти і нашими МАУ за 6-7 тисяч.

У будь-якому випадку, не забувайте уточнювати, чи включений у вартість вашого квитка багаж. Багато авіакомпаній просять за нього додаткову плату. І обов'язково стежте за вагою і об'ємом ваших сумочок і валіз, щоб не довелося витрачати зайві гроші за надмірну вагу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.