Лайм

Море і сонце Єгипту: скільки коштує відпочинок мрії в грудні 2019

Чи варто їхати до Єгипту взимку

Єгипет - один з найпопулярніших пляжних курортів у громадян України. Багато хто їздить туди цілими сім'ями. І окремою "фішкою" є поїздка в ці теплі краї взимку. Але чи варто їхати до Єгипту в грудні? Чи не буде погода дуже холодною, а ціни неадекватно високими? Ми вже з'ясували всі ці деталі і готові з вами поділитися.

Готелі

У грудні єгипетські готелі коштують у середньому близько 300-500 гривень за ніч. Але це тільки в тому випадку, якщо ви не оплачуєте включене харчування. Якщо ж вас цікавить варіант "Все включено", стандартний двомісний номер обійдеться приблизно в 800-1200 гривень за добу.

Ціни залежать від розташування готелю, дати (чим ближче до Нового року, тим дорожче), зручностей і розваг. Наприклад, готель з маленьким басейном і на віддалі від моря буде набагато дешевше, ніж комплекс з кількома виходами до власного пляжу.

Їжа

В єгипетських кафе середній чек за обід на двох - 160-320 фунтів (250-500 гривень). У магазинах ціни дуже схожі на наші, але асортимент набагато яскравіше і ширше.

Молочні продукти коштують приблизно 8-18 фунтів (13-30 гривень), м'ясо обійдеться в 80-150 фунтів (120-230 гривень), курка коштує 30 (50 гривень), фрукти (багато з яких є для нас екзотичними) коштують близько 10 фунтів (15-20 гривень).

Пляжі

В Єгипті пляжів ціла безліч, кожен може вибрати місце собі до душі. Але є проблема - в грудні температура повітря тут починає активно знижуватися.

Вдень вона зазвичай тримається на позначці 25 градусів тепла, але до вечора може опуститися і до 10-15 градусів. Таке похолодання зазвичай починається в грудні і тримається аж до березня.

Переліт

У грудні переліт з Києва до Єгипту і назад обійдеться в суму від 6 500 до 20 000 гривень. Вартість залежить від дня тижня і від близькості до зимових свят.

Наприклад, в понеділок, вівторок, середу та четвер квитки значно дешевше, ніж в п'ятницю і вихідні дні. Також переліт 15-20 числа обійдеться дешевше, ніж той самий рейс 29-31 грудня.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.