Лайм

Що варто знати про тури до Єгипту цього літа: Топ-3 напрямки, ціни і умови після карантину

Чи варто летіти у відпустку влітку 2020

Нещодавно стало відомо, що зовсім скоро Туреччина та Єгипет відкриють кордони для туристів. Тому наші експерти вирішили розібратися, чи варто їхати у відпустку влітку 2020 року, і скільки будуть коштувати переліт, проживання та харчування.

Переліт

Переліт з Києва в Хургаду і назад з липня 2020 буде коштує в середньому близько 13 тисяч гривень. Дорога Київ - Шарм-ель-Шейх - Київ обійдеться в 16-17 тисяч, а долетіти з Києва до Каїра і назад можна буде за ціною від 8,5 тисяч гривень.

Фото: img2.eadaily.com

Проживання

Що стосується житла, в липні цього року зняти номер на двох в Хургаді можна за 300-400 гривень на добу, в Шарм-ель-Шейху це обійдеться в 400-500 гривень, ну а в Каїрі середня добова ціна - 250-300 гривень.

Готелі типу "Все включено" в Хургаді здають двомісні номери за 1300-1500 гривень, в Шарм-ель-Шейху оселитися вдвох на добу в номер такого зразка можна приблизно за ту ж суму, ну а в Каїрі проживання обійдеться вам в 2500-3000 гривень .

Фото: tripzaza.com

Харчування

Якщо ви будете жити в готелі, в якому все включено, про їжу вам турбуватися не доведеться. Адже там для гостей заздалегідь продуманий план триразового харчування. Але якщо ж ви вирішите поїсти в кафе, це в середньому обійдеться вам в 15-25 доларів з людини.

Взяти каву з собою можна приблизно за 2 долари, молоко в магазині коштує 1 долар, кілограм місцевого сиру - 2.5 долара, пляшка вина - 9 доларів, ну а екзотика типу кілограма королівських креветок буде коштувати 12 доларів США.

Фото: s8.travelask.ru

Правила

Під час перельоту всі пасажири обов'язково повинні бути в масках, також в аеропорту будуть проводити виміри температури. У готелях слід дотримуватися соціальної дистанції, а в номерах буде проходити регулярна дезінфекція. Також готелі, хостели та інші місця проживання туристів працюватимуть тільки на 50 відсотків, тобто, половина площі буде залишатися порожньою в цілях безпеки.

У сфері розваг теж будуть поправки. Наприклад, в готелях працюватимуть тільки відкриті кафе, бари, спортивні зали і так далі. Групові екскурсії також будуть проводитися з обмеженням по кількості людей і дотриманням обов'язкової дистанції.

Фото: delo.ua

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.