Лайм

Як швидко розморозити м'ясо без мікрохвильової печі, щоб не зіпсувалося

Ці правила не варто порушувати

Щоб їжа радувала смаком і ароматом, а разом із нею ми отримували всі необхідні вітаміни та мікроелементи, важливо дотримуватися правил зберігання та приготування продуктів. Так, неправильне розморожування м'яса та фаршу загрожує зробити його не просто водянистим і прісним, а й небезпечним. Розповідаємо, як зробити це швидко та безпечно.

Фото: Getty Images

Найбезпечніший спосіб розморозити м'ясо

Найкращий метод розморожування м'яса - це дістати його з морозилки і залишити на ніч у холодильнику, поки воно повністю не розмерзнеться. Після розморожування м'ясний фарш, птиця і морепродукти можуть зберігатися в холодильнику протягом ще 1-2 днів, а червоне м'ясо (яловичина, свинина, баранина, стейки) залишається придатним ще 3-5 днів. Також такий спосіб дає додатковий бонус – можливість повторно заморозити м'ясо без помітної втрати якості.

Як розморозити м'ясо у воді

У гарячій воді м'ясо і фарш не розморожують: це може призвести до того, що небезпечні бактерії на поверхні почнуть активно розмножуватися. Саме тому улюбленим способом швидкого розморожування м'яса у досвідчених кулінарів є холодна вода.

Помістіть заморожений шматок м'яса у пластиковий пакет, випустивши з нього повітря. Наповніть велику миску холодною водою і занурте пакет у воду. Змінюйте воду кожні 30 хвилин, щоб вона залишалася холодною. Невеликі шматки м'яса, птиці або морепродуктів можуть розморозитись за годину або менше, великі (1,5-2 кг) будуть розморожуватися 2-3 години. Приблизно 30 хвилин піде на розморожування цілої курки.

Зверніть увагу, що повторно заморожувати розморожене в такий спосіб м'ясо не рекомендується. Краще використовуйте його для приготування великих порцій супів та тушкованих страв.

Фото: Getty Images

Як найшвидше розморозити м'ясо

Найшвидшим способом розморожування м'яса є мікрохвильова піч: із нею цей процес займе трохи більше 10 хвилин. Такий метод найкраще підходить для невеликих шматків м'яса, які будуть повністю приготовані після розморожування, наприклад, куряча грудка або яловичий фарш.

Якщо у мікрохвильовій печі немає функції "Розморожування", встановіть для неї найнижчий рівень потужності і вмикайте на короткий час, поки м'ясо не розморозиться. Однак будьте обережні: вмикаючи мікрохвильовку на дуже високу температуру або на тривалий час, ви ризикуєте приготувати м'ясо замість його розморожування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками