Лайм

Топ-10 корисних застосувань антисептика для рук, про які ви не здогадувалися

Діставайте з полиць свої ковідні запаси

В умовах епідемії Covid-19 антисептик став обов'язковим атрибутом гігієнічної етики у людних місцях. У перший рік пандемії дезінфікуючий засіб для рук був найпопулярнішим товаром, пляшечки зникали з аптек та магазинів із блискавичною швидкістю. Тоді люди почали виготовляти антисептики в домашніх умовах та складати їх на своїх полицях. Якщо у вас вдома припадає пилом великий запас дезінфікуючого засобу для рук - не засмучуйтеся. theLime розповість про побутові застосування антисептика, які будуть корисні кожному.

Фото: Getty Images

Витріть перманентний маркер з білої дошки

Бувають випадки, коли потрібно стерти чорний маркер з дошки, а під рукою немає спеціальної гумки. Візьміть пляшечку дезінфікуючого засобу для рук та нанесіть на свої каракулі. Залишки видаліть паперовим рушником.

Використовуйте при укусах комарів

Якщо після укусу комах вас мучить настирливий свербіж, то полегшить його допоможе дезінфікуючий засіб для рук. Нанесіть його на уражену ділянку тіла і трохи зачекайте. Антисептичні властивості засобу допоможуть запобігти зараженню після укусів, а відчуття печіння, що викликається ним, допоможе відволікти вас від свербіння.

Фото: Pixabay

Видаліть залишки паперових наклейок

Якщо ви коли-небудь знімали наклейку з нового продукту (наприклад, з пляшки з водою або будь-якої іншої скляної тари), то знаєте, наскільки складно її повністю прибрати. Щоб позбавитися прозорої плівки, скористайтеся антисептиком. Візьміть дезінфікуючий засіб для рук, змішайте його з водою і акуратно нанесіть на проблемну ділянку.

Використовуйте замість сухого шампуню

Якщо вам терміново потрібно привести волосся до ладу, а під рукою немає сухого шампуню, то дістаньте з полиці свої запаси. Дезінфікуючий засіб для рук видаляє зайвий жир з локонів і усуває мікроби або бактерії, якщо вони є у вашому волоссі. Однак зловживати цим способом не рекомендується, оскільки спирт, що міститься в антисептику, не принесе користі ні волоссю, ні шкірі голови.

Фото: Getty Images

Заберіть запах поту

Антисептик для рук може служити дезодорантом. В екстрених випадках можна використовувати дезінфікуючий засіб для рук, щоб зберегти пахви свіжішими, так як спирт, що міститься в ньому, вбиває бактерії, що викликають неприємний запах.

Очистіть пензлі для макіяжу

Виявляється, дезінфікуючий засіб для рук дуже допомагає в чищенні пензлів для макіяжу, тому що спирт вбиває будь-які бактерії, що накопичилися на голівці щітки.

Фото: Pixabay

Зніміть пластир

Як і при видаленні залишків наклейки, нанесіть невелику кількість дезінфікуючого засобу для рук на ватний диск і повільно проведіть під липкою стороною лейкопластиру, щоб вивільнити клей. Через одну-дві хвилини ви зможете безболісно зняти пов'язку.

Почистіть клавіатуру/мишку

Антисептик для рук допоможе прибрати забруднення з клавіатури та мишки. Нанесіть засіб на паперовий рушник або м'яку тканину і проведіть між ущелинами клавіатури, щоб убити бактерії та зібрати бруд та пил.

Фото: Getty Images

Почистіть срібло

Ще одне розкішне застосування ваших запасів епохи пандемії. Дезинфікуючий засіб для рук можна використовувати при чищенні срібних виробів. Нанесіть трохи антисептичного розчину на ватний диск і обережно протріть срібло, поки воно не стане чистим, а потім відполіруйте як завжди.

Видаліть лак з нігтів

Якщо вам терміново потрібно зняти лак із нігтів, а під рукою не виявилося рідини для зняття лаку, то в такій ситуації допоможе антисептик. Спирт, що міститься в ньому, діє як розчинник. Спочатку потримайте пальці в теплій воді, щоб пом'якшити їх, потім змочіть ватний диск дезінфікуючим засобом для рук і протирайте нігті, поки не зійде лак.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару