Багато господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У липні традиційно збирають великий урожай кабачків. І якщо ви вже робили швидку кабачкову піцу або закусочний рулет із сиром і помідорами, приготуйте закуску у вигляді маринованих кабачків. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: кабачки (1 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ст. л.), сік лимона (0,5 шт.), часник (5-6 зубчиків), перець чорний мелений (за смаком), петрушка, рослинна олія (за бажанням).
Приготування:
Кабачки промиваємо у проточній воді. Потім нарізаємо їх будь-яким зручним для вас способом - кільцями, півкільцями, слайсами, брусочками тощо. Перекладаємо нарізані кабачки в лоток чи поліетиленовий пакет.
Читайте також: Кабачки як шашлики – популярна консервація на зиму: як їх приготувати.
Петрушку промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.
Тим часом часник очищаємо від лушпиння, дрібно ріжемо ножем або пропускаємо через прес. Додаємо його до кабачків разом зі спеціями та вичавленим лимонним соком. Петрушку можна додати відразу або при подачі. За бажанням також можна додати рослинну олію.
Перемішуємо всі інгредієнти та ставимо маринуватися в холодильник на 6 годин. Періодично перемішуємо, щоб кабачки рівномірно промаринувалися.
Через зазначений проміжок часу можна подавати мариновані кабачки до будь-яких гарнірів чи м'ясних страв.
- Раніше ми розповіли рецепт кабачкових рулетиків із плавленим сиром, які дуже легко готуються.
- Читайте також на theLime, як приготувати фаршировані кабачки-човники.
Цікаві новини для вас:
- Як смачно готувати молоді баклажани: дуже простий рецепт у духовці.
- Смачна консервація на зиму: як приготувати кабачки по-корейськи з морквою.
- Вишні у власному соку зберігають форму і насичений смак: рецепт на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.