Лайм

Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків

Побалуйте своїх близьких у вихідні

Багато господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У липні традиційно збирають великий урожай кабачків. І якщо ви вже робили швидку кабачкову піцу або закусочний рулет із сиром і помідорами, приготуйте закуску у вигляді маринованих кабачків. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/yummy_food_uaa

Інгредієнти: кабачки (1 кг), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ст. л.), сік лимона (0,5 шт.), часник (5-6 зубчиків), перець чорний мелений (за смаком), петрушка, рослинна олія (за бажанням).

Приготування:

Кабачки промиваємо у проточній воді. Потім нарізаємо їх будь-яким зручним для вас способом - кільцями, півкільцями, слайсами, брусочками тощо. Перекладаємо нарізані кабачки в лоток чи поліетиленовий пакет.

Читайте також: Кабачки як шашлики – популярна консервація на зиму: як їх приготувати.

Петрушку промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

Тим часом часник очищаємо від лушпиння, дрібно ріжемо ножем або пропускаємо через прес. Додаємо його до кабачків разом зі спеціями та вичавленим лимонним соком. Петрушку можна додати відразу або при подачі. За бажанням також можна додати рослинну олію.

Перемішуємо всі інгредієнти та ставимо маринуватися в холодильник на 6 годин. Періодично перемішуємо, щоб кабачки рівномірно промаринувалися.

Через зазначений проміжок часу можна подавати мариновані кабачки до будь-яких гарнірів чи м'ясних страв.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як смачно готувати молоді баклажани: дуже простий рецепт у духовці.
  2. Смачна консервація на зиму: як приготувати кабачки по-корейськи з морквою.
  3. Вишні у власному соку зберігають форму і насичений смак: рецепт на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці