Літо – сезон консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже закрили ніжинський салат із огірків або замаринували огірки по-польськи, спробуйте зробити квашені. theLime підібрав простий рецепт закуски, яка довго зберігатиметься в квартирі при кімнатній температурі.
Інгредієнти: огірки, листя хрону, корінь хрону, часник, парасольки кропу, чорний перець горошком, запашний перець горошком, кам'яна сіль (1 ст. л. з гіркою на 1 л води), відфільтрована або кип'ячена вода.
Приготування:
Огірки ретельно промиваємо у проточній воді від пилу та бруду. Потім залишаємо їх у ванній або тазу в холодній воді на 2-3 години – це необхідно для того, щоб вони вийшли хрусткими після заквашування. За бажанням обрізаємо хвостики.
Читайте також: Стоятимуть усю зиму: рецепт хрустких квашених огірків у власному соку.
Листя хрону споліскуємо і викладаємо на паперові рушники, корінь хрону очищаємо, нарізаємо. Часник також очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики.
Для приготування розсолу 1 с. л. з гіркою солі розчиняємо у 1 л води.
Для заквашування огірків необхідно взяти глибокий посуд, на його дно викладаємо листя та корінь хрону, парасольки кропу, кілька зубчиків часнику та перець. Потім викладаємо огірки. Зверху додаємо часник, горошини перцю, парасольки кропу та листя хрону. Заливаємо розсолом і накриваємо кришкою, а згори ставимо щось важке.
Залишаємо огірки кваситися на кілька днів прямо на кухні. Якщо огірки невеликого розміру, то їм вистачить приблизно 5 днів, а великим потрібно близько 7 днів.
Викладаємо квашені огірки в чистий посуд, зелень та спеції викидаємо, а розсіл проціджуємо в каструлю і ставимо підігріватися на плиті. Чекаємо, поки він закипить та прокипить 5 хвилин.
Тим часом промиваємо та готуємо банки та кришки. Банки стерилізуємо у духовці при температурі 80°С приблизно 30 хвилин.
Викладаємо квашені огірки в стерильні банки, заливаємо киплячим розсолом, залишаємо на кілька хвилин, щоб вони настоялися, а потім знову зливаємо розсіл і ще раз кип'ятимо його. Повторюємо цю процедуру ще двічі.
Закручуємо кришками банки, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного остигання, загорнувши в ковдру. Потім прибираємо їх у комору або шафку на кухні.
- Читайте також на theLime, як зробити мариновані "французькі" огірки з гірчицею.
Цікаві новини для вас:
- Кисло-солодкий соус до м'яса з аличі: як приготувати на зиму ткемалі.
- Як смачно приготувати стручкову квасолю: рецепт з вершками і часником.
- Свіжі овочі будуть усю зиму: як правильно заморозити кабачки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.