Лайм

Консервація без стерилізації: рецепт хрумких маринованих огірків на зиму

Спробуйте зробити швидкий варіант заготовок

Літо – час сезонних заготовок. А в умовах війни та зростання цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили кілька банок огірків з кетчупом чилі або салату "Зимовий король", спробуйте замаринувати огірки без стерилізації. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/smak_karpat

Інгредієнти на 3 банки по 1 л: огірки (1,5 кг), перець чорний горошком, перець запашний, гвоздика, гірчиця в зернах (2 ч. л.), часник, кріп, лавровий лист, листя або корінь хрону, листя вишні та смородини.

Інгредієнти для маринаду на 1,5 л води: цукор (5 ст. л.), сіль (1,5 ст. л.), оцет 9% (6 ст. л.).

Приготування:

Огірки промиваємо під проточною водою від піску та землі. Кладемо в глибоку миску і заливаємо їх холодною відфільтрованою водою приблизно на 2 години.

Читайте також: Класичний рецепт консервації: як закрити на зиму ніжинський салат із огірків.

Банки та кришки промиваємо у проточній воді з содою, стерилізуємо у мікрохвильовій печі або духовці.

Листя хрону, вишні та смородини споліскуємо у проточній воді. Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики, за бажанням нарізаємо.

Викладаємо на дно кожної банки парасольки кропу, лист хрону, кілька листків вишні та смородини, нарізаний часник, перець чорний горошком, гвоздику, перець запашний, лавровий лист. Потім щільно укладаємо огірки.

У кожну банку наливаємо окріп до верху і зверху прикриваємо кришкою. Залишаємо у такому вигляді приблизно на 5-10 хвилин. Потім зливаємо цю воду і знову заливаємо окріп, накриваємо кришками і чекаємо ще 10 хвилин. Зливаємо цю воду також.

Ставимо каструлю на плиту, наливаємо 1,5 л чистої води, додаємо до неї 2 ч. л. гірчиці в зернах, сіль та цукор. Чекаємо, доки вода закипить, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.

Потім у кожну банку виливаємо по 2 ст. л. оцту і заливаємо киплячим маринадом. Відразу ж закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо до повного остигання банки з консервованими огірками пледом або ковдрою. Потім прибираємо до зими у льох чи підвал.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати квашені огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.
  2. Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.
  3. Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні