Лайм

Експерти назвали засоби для догляду за шкірою, на які не варто витрачати гроші

Не ведіться на рекламні хитрощі

Прагнучи підтримати молодість шкіри, багато жінок довірливо купують розрекламовані косметичні засоби, в яких немає реальної потреби. Про такі доглядові продукти виданню HuffPost розповіли дерматологи Рейчел Вестбай, Маріса К. Гаршик і Брендон Кемп.

"Ми використовуємо більше продуктів для догляду за шкірою, ніж будь-коли раніше, і все ж у результаті проблеми залишаються, - говорить Рейчел Вестбей. - Існує величезна ймовірність того, що використання більшої кількості косметичних хімікатів може пошкодити шкірний бар'єр і мікробіом. Ці хімічні речовини можуть видаляти основні поживні речовини, що призводить до загострення запальних станів, таких як акне, розацеа та екзема. Потім ми використовуємо ще більше продуктів, щоб вирішити ці проблеми, і цикл повторюється нескінченно".

"Для багатьох людей простий догляд, який можна використовувати постійно, часто дає кращі результати, ніж складні процедури, які можуть призвести до сухості або подразнення шкіри", - додає Маріса Гаршик.

Фото: Getty Images

Читайте також: Пластичний хірург спростувала п'ять поширених міфів про зморшки та старіння.

Без яких косметичних продуктів можна обійтися

1. Дуже дорогі зволожуючі засоби. "Немає необхідності витрачати багато грошей на зволожуючі креми, - каже лікарка Гаршик. - Інгредієнти важливіші за ціну. Шукайте ключові інгредієнти, такі як кераміди або гіалуронова кислота, які допомагають живити і зволожувати шкіру".

2. Серветки для очищення шкіри. За словами лікарки Вестбай, навіть м'які серветки для обличчя можуть подразнювати шкіру і руйнувати захисний бар'єр, залишаючи почервоніння і провокуючи появу зморшок.

3. Колаген у кремах і масках. Доктор Гаршик пояснює, що молекули колагену надто великі, щоб проникнути у шкіру зовні. Тому краще витрачати гроші на продукти, призначені для стимуляції вироблення колагену, такі як ретинол або пептиди.

Читайте також: Які засоби догляду за шкірою варто додати до своєї косметички: поради експертів.

4. Спиртові тоніки. Спочатку засоби на спиртовій основі призначалися для збалансування pH шкіри та видалення залишків лужного мила. Але зараз більшість засобів для вмивання збалансовані за pH, і тоніки на спиртовій основі рідко рекомендуються.

"Вони можуть викликати значне подразнення, оскільки пошкоджують ліпідний бар'єр шкіри, надмірно її висушують. Таке пересихання призведе до парадоксального збільшення кількості шкірного сала, що може спровокувати появу прищів", - говорить Вестбай.

Фото: Getty Images

5. Олії для обличчя. За словами дерматологів, такі засоби у догляді за шкірою не є необхідністю, хоча і не шкідливі. Самі по собі вони не зволожують шкіру, тому не можуть замінити зволожуючий крем. Але вони можуть фіксувати інгредієнти, які ви нанесли на шкіру раніше, тому їх слід використовувати на додаток до зволожуючого крему та після нього.

6. Скраби з великими абразивними частинками. Такі доглядові засоби швидко порушують шкірний бар'єр і роблять шкіру схильною до сухості, прищів, почервоніння та подразнення. "Абразивні частинки позбавляють шкіру природного зволожуючого фактора і збільшують втрату вологи. Я рекомендую використовувати м'які зволожуючі засоби для більш збалансованого підходу", - розповіла доктор Вестбай.

Читайте також: Як не зіпсувати шкіру домашніми засобами: корисні поради косметолога.

Крім того, експерти розповіли про реальну користь гіалуронової кислоти для шкіри обличчя.

"Багато моїх пацієнтів використовують сироватки з гіалуроновою кислотою вранці і ввечері, але для більшості людей у цьому немає необхідності, - говорить Вестбай. - Гіалуронова кислота увійшла в моду, а потім чомусь усі вирішили, що її потрібно наносити окремо від зволожуючого крему двічі на день. Але вона вже міститься майже в кожному зволожуючому кремі, і для більшості людей цього достатньо, якщо вони не борються з дуже сухою шкірою або не переносять нічний ретинол".

Фото: unsplash.com

Дерматолог Брендан Кемп додав, що одна з причин, чому люди купують занадто багато доглядових засобів, - їх занадто швидке використання. "Ви повинні використовувати ці засоби досить довго, щоб зрозуміти, чи корисні вони. Як правило, продукт для догляду за шкірою слід застосовувати не менше двох-трьох місяців, перш ніж ви зможете оцінити його реальну ефективність", - зазначив дерматолог.

Абсолютно необхідними компонентами щоденного догляду за шкірою фахівці називають очищувальний, зволожуючий і сонцезахисний засіб. Дієвим антивіковим інгредієнтом, який також ефективно бореться з прищами та гіперпігментацією, є ретинол. Також своїм пацієнтам дерматологи рекомендують використовувати антиоксидантну сироватку вранці, наприклад, вітамін С.

Раніше експерти розповіли, як визначити свій тип шкіри та підібрати щоденний догляд.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували