RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Росія проговорилася щодо війни з Україною

Заяви Москви про ймовірну війні з США - звичайні погрози

Заяви Москви про ймовірну війні з США - звичайні погрози З допомогою створення видимості війни між США і РФ Москві вдається тримати західного виборця в страху. Фото: Facebook Міноборони Росії

Депутат Держдуми РФ В'ячеслав Ніконов припустив, що Росії доведеться застосувати ядерну зброю, якщо війська США раптом з'являться на Донбасі. В такому разі Росія нібито виявиться беззахисною і змушена буде діяти. Хоча президент РФ Володимир Путін стверджує, що ніхто не зможе пережити війну між США і Росією. Кремль періодично заявляє, що така війна буде руйнівною для обох країн. Про те, чого Москва домагається такими заявами, "Апострофу" розповів лідер російської опозиційної політичної партії "Західний Вибір" Костянтин Боровий.

Розмови російських політиків про загрозу війни між США і Росією – це просто шантаж. Вони цим займаються досить давно і синхронно. Те, що про це говорять одночасно і Путін, і Ніконов, свідчить про те, що це частина пропагандистської кампанії. Зрозуміло, що Путін не може сказати те ж, що артикулював Ніконов – що це нібито неминучий ядерний конфлікт. Ніконов, як і інші депутати, просто лякає. Це звичайний шантаж. Ніхто, звичайно, не застосує ядерну зброю.

І зрозуміло, що евфемізм, який вони застосовують, "український конфлікт" – а мова йде про агресію Росії проти України, вони проговорюються частково з цього приводу. Тобто вони тим самим визнають участь Росії в цьому конфлікті.

Серйозно ставитися до залякувань представників Кремля і депутатів не потрібно і не можна, тому що сьогодні це інструмент ведення військових дій – інформаційна війна, пропагандистська війна. Причому бачите, як звертаються і Путін, і Ніконов до американців. Тобто це спроба вплинути на громадську думку, пропагандистський інструмент в чистому вигляді.

Ефект від проведення інформаційної війни вже дуже високий. Навіть Європарламент прийняв резолюцію з приводу пропагандистських кампаній, які дуже ефективно впливають на громадську думку. Але не тільки! Вже визнано, що такі інструменти впливають на позицію виборців, вирішуються питання виборів у Франції, Німеччині, США... Цими пропагандистськими інструментами реалізується концепція розколу Європи. Причому вони вимагають значно менших зусиль, ніж військові дії, наприклад. Вже визнані факти спроб підкупу депутатів Європарламенту. Всім зрозуміло і відомо, що у великих західних ЗМІ розміщуються пропагандистські статті відомих журналістів просто за гроші.

За допомогою створення видимості війни між США і РФ Москві вдається тримати західного виборця в страху, тим самим підштовхуючи до вибору того кандидата або партії, що представляє лінію на примирення з Росією.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України