RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Ейфорія минула: чому насправді влада взялася за корупціонерів

Гучні обшуки у чиновників спричинила низка факторів

Гучні обшуки у чиновників спричинила низка факторів Фото: Радіо Свобода

Хвиля гучних обшуків, відставок та оголошення підозр чиновникам стала наслідком закінчення періоду ейфорії в українського народу. Люди вже починають сприймати думку, що війна з росією може затягнутися, а отже необхідно до цього готуватися, зокрема, готувати ефективне державне управління та очищатися від корупціонерів. Вплив Заходу теж грає не останню роль, адже без їхньої допомоги, нам буде важко виграти цю війну. Але Захід вимагає, щоб їх допомога йшла за призначенням, а не у кишені чиновників. Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політтехнолог ОЛЕКСІЙ ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Чому це сталося? З'явилася політична воля. Період ейфорії, який до певної міри тривав у нашого суспільства з початку війни, мовляв, ми міняємося, ми стаємо іншою країною, стаємо кращими і от-от переможемо - закінчується. Вже велика кількість населення сприймає думку, що війна може затягнутися надовго, і нам необхідно бути максимально готовими до цього, зокрема, і в плані ефективного державного управління.

Читайте: Вбити двох зайців: чому Банкова влаштувала день обшуків

Війна – це час для ефективного управління, де немає місця корупції, некомпетентності, непрофесіоналізму та тому подібне. Політична воля з'явилася, з'явилися професіонали в правоохоронних органах, а також не виключаємо тиск Заходу. Ми з кожним місяцем стаємо все більш залежними від Заходу в усіх сенсах: військовому, фінансовому та дипломатичному. Поки Захід дає можливість, і наша влада цим користується, щоб самим почати процес очищення та приведення до ладу державного устрою та управління країною. Якщо не вдасться, то доведеться їм більш серйозно цим займатися, але це порушення нашого суверенітету.

Тому сподіваємося, що ми впораємося самі, що ми нікого не дуримо, не намагаємося обвести навколо пальця. Всі ці розводки, які діяли рік-два тому, коли були нібито реформи, а потім поверталося все назад, вже не пройдуть. Суспільство все бачить, західні моніторингові групи все бачать. Ми входимо в турбулентний час, разом з нашими союзниками, бо якщо Зеленський може бути президентом ще достатньо довго, то Байден може закінчити своє президенство у наступному році, як і багато інших західних лідерів. Тому їм треба показувати результати, тому що фактор України став занадто важливим для внутрішньої політики західних держав. І вже в цьому та наступному році трампісти почнуть піднімати тему, а чому ми допомагаємо корумпованій країні? Чому Коломойський досі сидить у своїх спортивних штанях вдома. Це все питання, які обговорюють і будуть обговорюватися, які стануть частиною політичного дискурсу у західному світі.

Читайте:

У людей також посилений запит на справедливість. Коли вони донатять гроші на армію, а потім читають журналістські розслідування, на які суми народні депутати покупляли собі, своїм дружинам, коханкам та іншим машин і всього іншого, то у людей виникають питання. Коли вони практично останнє віддають, а в країні таке відбувається. І так само не забуваємо, якщо наша країна дуже толерантна до корупції, то платники податків на Заході, хоча й втрачають невеликі суми на допомогу Україні, але хочуть, щоб ці гроші витрачалися на допомогу, а не на коханок в тих самих бутіках у Парижі.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному