RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Від 300 тисяч і без "все включено": який віп-відпочинок обирають багаті українці

Директор турагентства розповіла про віп-відпочинок

Директор турагентства розповіла про віп-відпочинок Фото: Getty images

Літо наближається до екватора, а отже, все більше людей вже з'їздили або планують поїхати у відпустку. Поки більшість шукає гарячі тури, щоб швидше опинитися на березі моря, заможні українці готові викласти сотні тисяч гривень за тижневий відпочинок у віп-готелі. Чим відрізняється сервіс звичайного готелю від готелю для багатіїв, скільки коштує такий відпочинок і за скільки можуть відпочити прості українці - в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла директор турагентства ТЕТЯНА СИДОРИШИНА.

- Що з відпочинку можуть дозволити собі багатії і прості українці? Давайте поговоримо про особливості люксового відпочинку. Що зазвичай входить в топ-сегмент?

- Потрібно розділяти, тому що у віп-пакеті є різні опції. Якщо ми говоримо про якийсь стандартний віп, наприклад, для людини, яка готова заплатити за тур близько 30-40 тисяч, то вони теж ніби як віп-клієнти, але в своєму сегменті.

Якщо ми піднімаємо бюджет вище і говоримо про суму близько 100-200 тисяч, то це точно так само віп-турист, але у вищому сегменті.

Якщо ми говоримо про найвибагливішого туриста, то дуже часто мене запитують, що можна отримати за умовну суму. Тому що ця сума буває досить немаленькою. Ми говоримо про приватність, тому що для віп-клієнта вона дуже важлива - щоб на території ніхто не чіплявся, що не тикали пальцями, щоб у нього був своє простір, де його ніхто не чіпатиме. Це, напевно, перший момент, який вимагають. Для них це важливо.

Читайте: В Єгипет за 13 тисяч на двох: як добре відпочити на Червоному морі

Багато готелів це дають як само собою зрозуміло. Ми не говоримо про дизайн готелю, про його специфіку, про послуги, які пропонує безпосередньо готель, за який турист готовий платити такі гроші, про пляжі. Є пляжі дуже цікаві, мега круті. І відповідно, їх має не кожен готель. Здебільшого такі пляжі мають готелі віп-рівня.

Що стосується сервісу, то тебе по імені знають, на сніданку тебе по імені зустрічають, коли з першого дня розуміють, що клієнту подобається, що б йому хотілося, які побажання в номер, чому він віддає перевагу.

- Скажіть нам якусь фішку, щоб ми зрозуміли. Якщо це ікра, то якась незвичайна? Якщо це транспорт, то гелікоптер?

- Дуже часто буває, що у готелі, які розташовані не близько до аеропорту, замовляють авіа-трансфер. Це гелікоптер. Скажімо так, це не грандіозна сума. Здебільшого це прайс готелю.

Якщо ми говоримо про суми, то віп-готель коштує 300 тисяч гривень на тиждень на двох. Але найцікавіше, що за цю суму готель не передбачає харчування "все включено". Всі готелі зараз здебільшого працюють за концепцією харчування "сніданок", або "сніданок і вечеря", або це просто a la carte.

Читайте: У Греції за 16 тисяч: де добре і дешево провести відпочинок на півдні Європи

Тобто харчування - це не шведський стіл, до якого звикли наші туристи. Це харчування по меню, як в ресторані. Більшість віп-готелів працюють за цією концепцією. Дуже мало віп-готелів залишили харчування "все включено". Це картинка в цілому.

Тобто це зустріч, номер, море, сервіс, обслуговування, декор, місце розташування готелю, види.

Люди дуже багато платять за види, полюбляють красиві місця, щоб відпочити в приголомшливому місці. Ось звідси і вартість.

Читайте: Квартирні крадіжки в сезон відпусток: як не позбутися майна, їдучи на море

- А що стосується звичайних туристів? Скільки коштує відпочинок для звичайної української сім'ї на тиждень, щоб ми могли порівняти?

- Ми не порівнюємо витрати, оскільки це різні сегменти. Мінімально на сьогоднішній день за 40 тисяч гривень на двох можна дозволити хороший готель, де буде харчування все включено і таке інше.

В середньому такі готелі коштують 50-60 тисяч, але можна і в 30 вкластися, якщо ми говоримо про першу берегову лінію.

Багато що залежить від напрямку: це Хорватія, яка вважається дорожчою, або Чорногорія, Албанія, які вважаються більш дешевими навіть по віп-готелям. Тут багато опцій.

Читайте: У Туреччині можна відпочити за 15 тисяч за двох і це буде "все включено" - фахівець з туризму

Але здебільшого тариф закладено не в додаткових послугах - трансфер, наприклад - це тариф самого готелю, на який ми не можемо вплинути. І, як правило, віп-готелі ціни не знижують.

І що найдивніше, найдорожчі готелі в сезон відпусток на стопі на найближчі кілька місяців.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Новини партнерів