OZERO, Shelest та компанія
Які бази відпочинку під Києвом стали популярними під час локдауну

Другий рік локдауну хоч і відзначився значними послабленнями для туристів, але все ж таки не дозволив туристичним компаніям вийти на показники 2019 року. Частина країн все ще не була готова до повноцінного відкриття кордонів, а для відвідування багатьох зарубіжних курортів був потрібний міжнародний сертифікат про вакцинацію. Хоч і не дуже повноцінною, а скоріше вимушеною альтернативою для українців стали напрямки внутрішнього туризму. Узбережжя Чорного та Азовського морів у 2020-2021 роках користувалися популярністю серед усіх категорій туристів.

Однак, щодо Києва, то його мешканцям цього літа зовсім необов'язково було проводити до 8 годин за кермом по дорозі до Одеси. Гідний рівень відпочинку можна було забезпечити собі й у межах 50-кілометрової зони.

Редакція"Апострофа" вирішила назвати п'ятірку місць під Києвом, які за якістю відпочинку не поступаються не лише Одеському узбережжю чи Карпатам, а й сміливо можуть конкурувати з подібними об'єктами за кордоном.
SHELEST
с. Лебедівка
18 кілометрів від Києва
Комплекс Shelest практично доводить, що період локдауну був сприятливим для запуску нових проектів. Попит на якісний відпочинок залишився на колишньому рівні, але задовольнити його було неможливо через закриття кордонів. За рік до пандемії у комплексі були доступні ресторан, паб та басейн. А напередодні першого локдауну Shelest відкрив котеджі для відпочинку, трохи пізніше розпочав роботу та готель.

Як кажуть в адміністрації, нині попит на відпочинок під Києвом значно перевищує пропозицію, а тому поява нових комплексів – логічний та виправданий крок. «Наразі всі комплекси, які пропонують готель та SPA в радіусі 50-100 км від Києва, мають багато запитів. Вони дають можливість людям не летіти на вихідні за кордон та відпочити в середньому за 100-200 доларів на добу, не від'їжджаючи далеко від Києва », – зазначив адміністратор комплексу.

Ціни на двомісні номери тут стартують від 3000 гривень за ніч, оренда котеджу – від 7000 гривень. Для гостей працює ресторан, паб, басейни для дітей та дорослих, лазня, пляж, прокат велосипедів, настільний теніс, майданчики для міні-футболу та волейболу.
Фото комплексу Shelest
Вартість послуг
Бюджетний номер (ніч)
3 000 грн
Котедж (ніч)
7 000 грн
SPA-процедури або лазні (2 години)
3 000 грн
Ресторан
$$$
EQUIDES CLUB
с. Лісники
23 кілометри від Києва
Equides club із самого початку існування зробив кінний спорт своєю візитною карткою. Тут пропонують цілий комплекс послуг, пов'язаних з кіньми. Сюди можна просто одноразово приїхати на кінну прогулянку або заняття верховою їздою. Для тих, хто хоче на регулярній основі навчатися верховій їзді, Equides club пропонує річну оренду клубних коней. А якщо у клієнта є свій кінь, але немає відповідних умов для його утримання, то тут можна організувати пансіон.

Другий вид дозвілля у Лісниках – гольф. Поле Equides розраховане як на новачків, так і на професіоналів. Тут можна відпрацьовувати силу та точність ударів, займатися з тренером або самостійно і навіть присвятити час 3-D симулятору гри в гольф.

Крім основних верхової їзди та гольфу, є стандартні для об'єктів такого рівня ресторани, басейни, СПА-центр та готель. Клуб має власне озеро з будиночками біля води.
Фото Equides club
Вартість послуг
Бюджетний номер (ніч)
1 900 грн
Котедж (ніч)
5 900 грн
SPA-процедури або лазні (1 день)
1 500 грн
Ресторан
$$
Верхова їзда (45 хвилин)
750 грн
RESORT VILLAGE OZERO
с. Ходосівка
25 кілометрів від Києва
Об'єкт у селі Ходосівка під Києвом єдиний у цьому огляді знаходиться на етапі проектування. Ми вважаємо, що існування подібних напрацювань, виділення землі під заміські клуби та інтерес інвесторів навіть у період локдауну підтверджує загальну тенденцію – внутрішній туризм у найближчій перспективі продовжуватиме розвиватися, а обсяги ринку зростатимуть. Так село поки що не виглядає туристичною перлиною області. Але найближчим часом інвестори мають намір побудувати тут сучасну базу відпочинку RESORT VILLAGE OZERO .

Концепція бази передбачає не лише зону розміщення гостей, а й публічну зону спорту та відпочинку із вільним доступом для будь-якого відвідувача. Місцева визначна пам'ятка – ходосівське озеро – зараз перебуває у жалюгідному стані. Його збираються почистити, поглибити, розширити берегову зону та запустити рибу. На узбережжі створять набережну із причалом, пляжем, місцями для риболовлі. Також інвестор планує облаштувати бульвар для прогулянок та пікнікову зону, дитячий майданчик, мотузковий парк та фонтан.

У лісі біля озера розробляють туристичний, біговий та велосипедний маршрути. На ділянці розставлять інформаційні стенди з підказками, які "допоможуть відвідувачам дізнатися про природу, бачити, чути і розуміти ліс".

Інвестори обіцяють мінімізувати втручання у навколишнє середовище, приділяти максимум уваги енергоефективності та використовувати природні матеріали для будівництва та благоустрою.
Фото проекту RESORT VILLAGE OZERO
Вартість послуг
Бюджетний номер (ніч)
2 800 грн
Котедж (ніч)
4 000 грн
SPA-процедури або лазні (1 година)
500 грн
Ресторан
$$$
SELFISH CLUB
с. Кийлів
50 кілометрів від Києва
У невеликому селі Кийлів за 50 км від Києва проживає до 500 осіб. Там же розташовується незвичайний як для Київщини комплекс – Selfish club. Будиночки комплексу розташовані безпосередньо на воді, тому Selfish club називають Венецією.

Крім стандартних вже басейну, СПА і пікніків, гостям комплексу можуть організувати риболовлю, екскурсії на катері по Дніпру, вертолітні прогулянки, а також поїздки на Sherp - всюдиході амфібії.

Ще одна «фішка» Selfish club – підводний номер, у якому прямо з вікна можна спостерігати життя на дні Дніпра. А ось дістатися сюди можна не лише традиційно – на автомобілі, а й по воді. З Києва до Selfish club курсують катери.

Комплекс позиціонує себе як екологічно відповідальний. Там збудували власні теплиці, де вирощують екологічно чисті ягоди, а в садах – власні фрукти.
Фото Selfish club
Вартість послуг
Бюджетний номер (ніч)
8 500 грн
Котедж
24 000 грн
SPA-процедури або лазні (3 години)
18 000 грн
Ресторан
$$$$
Поїздка на всюдиході-амфібії (1 год)
12 000 грн
SOBI CLUB
с. Хотянівка
15 кілометрів від Києва
Ще один цікавий туристичний об'єкт Sobi club збудували за межами населеного пункту – неподалік від відомої Київської ГЕС.

З усіх об'єктів такого рівня під Києвом це найближчий. Він розташований лише за 15 кілометрів від виїзду з міста. Тут облаштували пляж, альтанки, кілька басейнів, у тому числі великий 50-метровий та маленький, з гірками для дітей, а також готель та окремі котеджі.

Особливість Sobi club – тенісні корти, на яких не лише грають гості, а й проводяться змагання. Окрему увагу тут приділяють дітям. Для них працюють аніматори, проводять майстер-класи та вчать грати у теніс.
Фото Sobi club
Вартість послуг
Бюджетний номер (ніч)
2 300 грн
Котедж (family room, ніч)
4 300 грн
SPA-процедури або лазні (1 година)
480 грн
Ресторан
$$$
Риболовля (1 год)
250 грн
© Апостроф, 2021
Made on
Tilda