RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Йде похолодання, але не для всіх: синоптики дали прогноз на тиждень

У багатьох областях збережеться спека +30+35

У багатьох областях збережеться спека +30+35 Фото: Pixabay

Африканська спека продовжує триматися практично у всіх регіонах України. Втім, за прогнозами синоптиків, вже цього тижня варто очікувати на зниження температури повітря. Але так пощастить не всім регіонам країни. Яких погодних сюрпризів варто очікувати українцям - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 5 липня, на заході країни пройдуть дощі з грозами. На решті території утримається малохмарна погода без опадів.

На півночі та заході країни цього дня вночі доби стовпчики термометрів покажуть від 16 до 19 градусів тепла, а вдень повітря прогріється в діапазоні від 29 до 32 градусів тепла.

На півдні, сході та в центрі країни вночі синоптики прогнозують близько 20 градусів із позначкою «плюс», а ось удень українцям у цих регіонах доведеться знемагати від спеки: стовпчики термометрів покажуть від 30 до 34 градусів тепла.

У середу, 6 липня, грозові дощі захоплять вже не лише захід, а й північ України. На решті території, як і раніше, хмарно, але сухо.

У західних областях варто очікувати незначне зниження температури повітря - від 16 до 19 градусів тепла вночі та 24-27 градусів вище нуля вдень.

На решті території України буде без істотних температурних змін: +20 у нічний час та від 30 до 33 градусів тепла вдень.

Дивіться: У Тернополі потоп після зливи - авто "плавають", як човни: фото та відео

У четвер, 7 липня, грозові дощі поливатимуть північ, центр та південний захід України. Схід та південний схід у цей день будуть без опадів.

Західні та північні регіони охолонуть: від 14 до 17 градусів з позначкою плюс синоптики очікують уночі, а вдень повітря прогріється в діапазоні від 22 до 25 градусів тепла.

На пару градусів буде тепліше в центрі: від +16 до +19 вночі та 25-28 градусів вище нуля вдень.

А ось на півдні та сході України стовпчики термометрів і не подумають опускатися: вночі синоптики прогнозують від 17 до 20 градусів тепла, а вдень від 29 до 33 градусів вище нуля.

У п'ятницю, 8 липня, температурна картина залишиться без змін. Що ж до опадів, то грозові дощі очікуються на заході, півночі, південному заході та в центрі України. На решті території буде сухо та малохмарно.

Читайте: Сумуватимемо за дощами: синоптик засмутив прогнозом на липень

У суботу, 9 липня, опади з грозами пройдуть у всіх регіонах України.

Найспекотнішим цей день буде на території південних та східних областей країни. Вночі стовпчики термометрів покажуть від 15 до 20 градусів тепла, а вдень добу повітря прогріється в діапазоні від +29 до +33 градусів.

Трохи прохолодніше буде у центрі: вночі стовпчики термометрів покажуть від 17 до 19 градусів із позначкою "плюс", а вдень від 27 до 29 градусів вище нуля.

У західних та північних регіонах вночі очікується близько 15 градусів тепла, а вдень на півночі 24-26 градусів тепла, а на заході від 21 до 23 градусів з позначкою "плюс".

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Новини партнерів