RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Я не в Москві": Заява Андрія Портнова на тлі фактів, які не піддаються спростуванню

Варто провести конфіскацію майна на користь України

Варто провести конфіскацію майна на користь України Фото:

Одіозний соратник Віктора Януковича Андрій Портнов зробив заяву для українських ЗМІ в якій стверждує, що він не мешкає у Росії та займається благодійністю, надає допомогу медичним закладам та адресну допомогу на лікування поранених захисників України. Детальніше про це в матеріалі "Апострофу".

Хто такий Портнов?

Для тих українців, хто не знає або вже забув хто такий Портнов – нагадуємо.

Портнов прямо дотичний до режиму Януковича і був призначений 24 січня 2014 указом № 39/2014 першим заступником глави Адміністрації Президента, фактично під час протестів на Майдані, що у подальшому переросли у розстріли мирних протестувальників.

Портнов, який пропонував обирати місця для фільтраційних таборів, де, росіяни ймовірно мали б знищувати українців.

Який працював на телеканалах Віктора Медведчука NewsOne та 112.

Який виступав проти відновлення історичної справедливості щодо вшанування українських героїв та пам’ятних дат.

Який оскаржував можливість висвітлення подій Революції Гідності в підручниках з української історії.

Який у 2014 році втікдо Москви.

Який підтримав та візував "диктаторські закони" від 16 січня 2014 року,які значно обмежували конституційні права громадян України.

Який потрапив до списку осіб Генеральної прокуратури України, яких необхідно затримати через причетність до масових вбивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року.

Який потрапив під санкціїї США за звинуваченнями у причетності до масштабної корупції в Україні, зокрема у судовій гілці влади. За даними Мінфіну США, завдяки хабарництву, Портнов налагодив зв'язки із судовим та правоохоронним органами України.

Родина якого володіє нерухомістю у Москві спільно з друзями Лаврова.

Син якого (Ігор Портнов) за підробленими документам в якості волонтера виїхав за кордон за "гуманітаркою" і досі не повернувся.

Якого було викрито у листуванні з Раппопортом, в якому були вказівки щодо підривної діяльності керованої ним агентурної групи українських політиків та юристів. В рамках цієї діяльності група під керівництвом Портнова перешкоджала зусиллям по формуванню зовнішньополітичної коаліції на підтримку України у війні з Росією, знищувала можливості для розвитку окремих галузей української промисловості, провокувала масові заворушення тощо.

Заява Портнова українським ЗМІ

Портнов розіслав заяву журналістам про те, що ніби то він перебуває не у Москві, а в Туреччині і надає допомогу медичним закладам та адресну допомогу на лікування поранених захисників України. Тож зважаючи на зміст заяви, дивним виглядає те, що, по-перше, Портнов стверджує, що перебуває в Туреччині, хоча вказує у заяві адресу зареєстрованого місця проживання у Києві, по вулиці Євгена Коновальця, проти якого він виступав.

По-друге, Портнов апелює до надання допомоги, водночас, можна спостерігати, що потреби багатьох військових, медиків, волонтерів досі не закриті.

По-трєте, Портнов стверджує, що він спілкується із сотнями людей, яким відома його позиція, ймовірно, йдеться про людей, які на фото:

Тож нам здається, що для вирішення ситуації могла б підійти процедура конфіскації майна Портнова за його діяння, з подальшою реалізацію і передачею на потреби ЗСУ.

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Новини партнерів