RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Страшенне виття на болотах: Україна отримала зброю, якої дуже бояться в Кремлі

Снаряди із збідненим ураном сіють страх у Кремлі

Снаряди із збідненим ураном сіють страх у Кремлі Снаряди зі збідненим ураном сіють страх у росіян Фото: lenta.ua

Рішення США передати Україні боєприпаси зі збідненим ураном викликало неабияке виття на московських болотах. Так спікер путіна Пєсков заявив, що розміщення такої зброї матиме жахливі наслідки і спричинить сплеск захворюваності на рак. Чомусь забув Пєсков про те, що Україна вже використовує такі снаряди, передані британцями. Мабуть у американських снарядів особлива токсичність, бо росіяни вже готові ледь не Радбез ООН скликати. Насправді ж у Кремлі розуміють, що передача цих боєприпасів - ще один крок до поразки у загарбницькій війні проти України. Про переваги цих боєприпасів в етері Апостроф TV розповів офіцер резерву Повітряних сил Збройних сил України Андрій Крамаров.

Насправді Кремль вже побачив - після того як 82 бригада на танках Challenger приступила до активних бойових дій - що снаряди зі збідненим ураном роблять з їх аналоговнєтною технікою. А роблять вони рівно те саме, що з радянською технікою робили під час першої і другої "Бурі в пустелі". За фактом система динамічного захисту "Ніж", яка стоїть на російських танках, нічого не може протиставити кумулятивній дії снаряду зі збідненим ураном.

Читайте: Збитих "шахедів" буде більше: Україна отримає сучасну антидронову зброю

Американці передають снаряди окремо тому, що відрізняється тип гармати і є нюанси в самих танках. Зокрема, як раніше заявляли американці, нам будуть передаватися танки Abrams модифікації М1 А1, які мають 105 мм гармату (на відміну від танків Challenger з гарматою 120 мм). До речі, такий же тип гармати мають модернізовані танки Т55, які нам передала Словенія.

Нам передають ці снаряди тому, що це найефективніший спосіб боротьби з будь-якою російською технікою, будь то САУ, будь-які типи танків. У випадку застосування снарядів зі збідненим ураном у російських танків немає шансів. Навіть з першого потрапляння у фронтальну площину - шансів на порятунок майже немає, а динамічний захист не рятує. А якщо відбувається влучання у бокову і задню площину - то там шансів взагалі немає.

Читайте: Між льодом та полум'ям: чотири сценарії кремлівського військового глухого кута в Україні

Чи підійдуть ці снаряди до "Леопардів"? Гармата відрізняється, у німців 120 мм, а у "Абрамса" - 105 мм. Та є цікавий нюанс. Цей снаряд є фактично підкаліберним. Але навряд чи американці нам передаватимуть снаряди для іншої техніки. Як правило, вони передають боєприпаси для власної техніки.

Варто додати, що ще на засіданні "Рамштайн" у грудні 2022 року було укладено певні фундаментальні принципи роботи. Той, хто постачає певний тип озброєння, має забезпечити в подальшому достатню кількість боєприпасів для саме цього виду зброї.

Не лише танкові бої

Ці снаряди матимуть великий вплив на хід війни. Їх можна застосовувати не лише проти бронетехніки, а й по важких укріпленнях ворога, оскільки вони мають дуже велику проникаючу дію, якою можна пробивати залізобетонні конструкції. Ці снаряди можна застосовувати при штурмових діях піхоти з підтримкою танків. А нам їх передали з однієї простої причини - США мають надзвичайно великий запас цих снарядів для 105 мм гармати. А американці готові ділитися тим, чого у них багато.

До того ж, наші військові, що проходили навчання і злагодження з цими танками, вже знають, проти яких цілей слід працювати з такими типами снарядів.

Читайте: Україна нарешті отримає танки Abrams: основні характеристики та переваги їх у бою

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами