RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Гуманітарна місія: як бізнес допомагає українцям під час війни

Допомога українцям охоплює багато напрямків

Допомога українцям охоплює багато напрямків Фото:

Масштаб гуманітарної катастрофи в Україні є найбільшим з часів Другої світової війни. Наразі українці потребують понад 10 тисяч тонн готової їжі. Тисячам цивільним і військовим потрібні обладнання військової медицини, перев'язувальні матеріали, препарати крові, ліки та обладнання для реанімації. Ці потреби закривають завдяки гуманітарній допомозі, яка стає дедалі важливішою для більшої кількості українців. Україну підтримують і надсилають свою допомогу понад 35 країн світу, міжнародні організації, український та іноземний бізнес та медичні заклади інших країн. Які компанії активно допомагають Україні з гуманітарними цілями, якими гуманітарними питаннями та напрямками займається бізнес та наскільки важлива ця допомога зараз, читайте в матеріалі "Апострофа".

Ferrexpo: людяність у дії – як компанія допомагає українцям

Швейцарська залізорудна компанія Ferrexpo за період війни в Україні надала масштабну гуманітарну підтримку населенню, закладам охорони здоров’я та ЗСУ.

Компанія передала 6 машин швидкої допомоги та 38 одиниць медичного обладнання, придбала ліки на суму $700 000. Ferrexpo також допомагала лікувальним закладам Полтавщини, Миколаєва, Чернігова та селищу на Київщині. Для трьох лікарень Кременчука надіслали товари медичного призначення понад 1,2 млн грн. Для лікарні міста Горішні Плавні придбали медикаменти на суму 3,2 млн грн. Передали всього понад 70 автомобілів для гуманітарних потреб на суму понад $3,5 млн.

Також компанія долучилася до розв’язання проблем із водопостачанням у Миколаєві: надала великі ємності для питної води й розв’язала технічні питання, які пов’язані з бурінням свердловин.

Ferrexpo передавала м’ясну продукцію для мешканців Полтавщини, а також для переселенців передали партію одягу та взуття у розмірі 2,7 млн грн. Компанія також перерахувала 550 тис. грн на закупку 20 дитячих ліжок, 50 прогулянкових візочків, понад 1000 пачок підгузків, понад 4000 одиниць гігієнічних засобів, дитяче харчування.
У Чернігів компанія передала автомобіль швидкої допомоги (реанімобіль) для перевезення дітей старше 10 років. Для Харківщини компанія доставляла м’ясні продукти на суму 35 млн грн. Окрім того, компанія додатково перерахувала на підтримку постраждалих від війни осіб $500 тис.

Ferrexpo долучилася до порятунку екопарку Фельдмана. Тварин забезпечили харчуванням, належним доглядом, лікуванням та фінансами для перевезення, а також металопрокатом із власних запасів для облаштування кліток.

Також у них відбулося збільшення Гуманітарного фонду зі 145 млн грн до 352,5 млн грн.

Гуманітарна програма L'Oréal: як компанія підтримує Україну

З початку російського вторгнення в Україну компанія з виробництва парфумерії та косметики L’Oréal спрямувала всі зусилля на забезпечення українців засобами гігієни.

L’Oréal Україна надала понад 780 000 засобів для гігієни. Допомогу спрямували лікарням, пологовим будинкам, центрам з вимушено переміщеними особами, будинкам для літніх людей, ТРО та ЗСУ. Також вони робили адресну доставку засобів гігієни у такі міста як Київ, Буча, Ірпінь, Чернігів, Обухів, Суми, Львів, Фастів, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Одеса.
Група L’Oréal пожертвувала 5 млн євро на гуманітарну підтримку вимушено переміщеним особам.

Також три бренди L’Oréal Україна доєдналися до благодійництва та спрямували частину коштів на реалізацію соціальних проєктів:

- Garner спільно з БО "Фонд "Енергетична Дія для України" — встановлення сонячних електростанцій та систем накопичення енергії в лікарнях;

- La Roche-Posay з БФ "Таблеточки" — допомога онкохворим дітям;

- Matrix з БФ "Твоя опора" — проведення заходів психоемоційної підтримки та безкоштовних майстер-класів щодо догляду за волоссям для ВПО.

Цього року компанія вирішила провести День корпоративної соціальної відповідальності з метою надання допомоги та підтримки постраждалим на Херсонщині та долучитися до наслідків трагедії на Каховській "Let’s help".

Читайте також: "Я готовий на все, лиш би тато був живий": як в Україні піклуються про дітей війни

Пріоритетом L'Oréal Україна залишалася підтримка 326 українських працівників та їхніх родин. Компанія забезпечила їх додатковою фінансовою допомогою на щомісячній основі через зростання вартості умов життя та додаткові витрати. Також вони створили гарячу лінію для надання психологічної допомоги, яка доступна 24/7.

Компанія організувала проєкт “Help Ukraine! Stop war!” і зібрала на сьогодні $63 400 640 для надання гуманітарної допомоги дітям та дорослим, які постраждали від російської агресії.

Freedom Holding Corp. - гуманітарний лідер у підтримці українських благодійних фондів

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну інвестиційний холдинг підтримує не лише своїх працівників та клієнтів, а й всіх інших українців, і беруть участь у гуманітарних місіях разом з благодійними організаціями, щоб протягнути руку допомоги тим людям, хто зараз особливо гостро потребує її.

Засновник і мажоритарний акціонер Freedom Holding Corp. Тімур Турлов пожертвував Україні $2,5 млн на гуманітарну допомогу.

Інвестиційна компанія Freedom Finance Europe, європейський підрозділ Freedom Holding Corp. пожертвувала 2,35 млн євро до Help Ukraine Center. Завдяки цьому волонтери забезпечили продуктовими наборами 10 тисяч сімей, які найбільш постраждали від окупації в регіонах. На ці гроші також закупили ліки, продукти харчування, корми для тварин, засоби гігієни та інші товари першої необхідності.
Freedom Finance Europe також перерахувала 103 тис. євро для Soborna Ukraine. Гроші спрямували на забезпечення Миколаєва питною водою. Через активні бойові дії місто залишилось без питної води, тому фонд провів роботи над бурінням 14 автономних свердловин та встановленням водоочисних фільтрів.

300 тис. євро брокер надіслав благодійному фонду "Твоя опора". На ці кошти закупили обладнання для надання екстреної медичної допомоги для дитячих лікарень у трьох областях України (Київська, Миколаївська, Дніпропетровська), які приймають поранених дітей із лінії фронту.

Також 300 тис. євро компанія перерахувала благодійному фонду "Допоможемо разом" для закупівлі гуманітарної допомоги переселенцям.

Крім цього, Інвестиційна компанія направила 2 млн євро на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги. Реанімобілі потрібні були для роботи у прифронтових областях, обладнані кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень.

Також компанія долучилася до підтримки створення спеціалізованої клініки Superhumans Center у Львівській області та перерахувала 650 тис. євро. Ця клініка спеціалізується на протезуванні та реабілітації людей, які постраждали внаслідок російської агресії.

Freedom Finance Europe також виділяла кошти на підтримку проєктів для дітей:

- 270 тис. євро направила в благодійний фонд "Діти героїв", який довгостроково допомагає дітям, які втратили батьків внаслідок війни в Україні.

- Благодійний фонд "Допоможемо разом" за підтримки міжнародного брокера реалізував проєкт "Freedom Space". Вони реалізували облаштування бомбосховищ на 3 млн євро в різних містах України. Ці проєкти стали важливим кроком до створення безпеки в українських школах.

Активна підтримка забезпечення ліками від фармкомпанії Sanofi

Фармацевтична галузь має великий попит, що пов’язано зі зростанням потреб населення в доступі до охорони здоров’я у воєнний час.
За період війни в Україні французька компанія Sanofi надає життєво необхідні препарати та вакцини пацієнтам в Україну і тим, хто виїхав за кордон через війну. Компанія надала близько 37 млн доз лікарських засобів, серед яких були інсуліни, серцево-судинні, протиепілептичні та онкологічні препарати, а також медикаменти для лікування розсіяного склерозу та надання екстреної допомоги.
Крім цього, у 2022 році Sanofi долучилася до ініціативи Європейської комісії з питань охорони здоров'я на підтримку України та безкоштовно відправила 200 тис. доз вакцин від дифтерії та правця, а також надала 163 тис. доз вакцини проти грипу для українських медиків. Крім цього, у другій половині 2022 року компанія передала велику кількість препарату, якого потребують військові в перед- і післяопераційний період.

На початку 2023 року компанія розпочала постачання онкологічних препаратів для українців. Працівники фармкомпанії об’єдналися та надали підтримку українцям у розмірі 390 тис. євро, а сама компанія ще додала 300 тис. євро.

Фармацевтична компанія не підіймала тарифи на ліки та хотіла максимально підтримати цим українців. які опинилися у складному становищі.

Гуманітарна місія та пакети програм солідарності від Henkel

Німецька хімічно-промислова компанія Henkel сфокусувалася на гуманітарній підтримці працівникам компанії, цивільним громадянам, які постраждали від бойових дій або вимушені були залишити свої домівки.

Протягом перших 48 годин компанія надала фінансування на гуманітарні ініціативи для українців розміром 1 млн євро, а потім збільшила його до 5 млн євро та запустили пакет довгострокових ініціатив для гуманітарної та економічної підтримки України.
Напрямки допомоги компанії включають:
1) 4,2 млн євро пожертви продукції на гуманітарні цілі: 132 тис. засобів для прання, 50 тис. пакунків мила, 33 тис. гелів для душу, 31 тис. шампунів, 18 100 сашетів, 16 386 туалетних блоків, 8 968 засобів для чищення скла, 6 889 засобів для автоматичного миття посуду, 2 268 засобів для ручного миття посуду, 1914 ополіскувачів, 1,5 тис. дезодорантів;

2) 930 тис. євро на допомогу українським працівникам компанії: повна виплата наперед заробітних плат; збереження повної суми заробітних плат; одноразова фінансова допомога розміром 34 тис. грн; фінансова допомога родинам загиблих працівників; виплата бонусів.

3) 665 тис. євро на пожертви гуманітарним організаціям і волонтерським рухам: облаштування житла для біженців з України для Habitat for Humanity; на проєкти із запобігання гуманітарній катастрофі; а також українським неурядовим організаціям.

4) 200 тис. євро на підтримку корпоративного волонтерства працівників:

Крім цього, компанія Хенкель в Україні стала офіційним партнером української платформи «СпівДія», яка координує запити щодо гуманітарної допомоги від людей і благодійних організацій. За час співпраці компанія підтримала десятки тисяч осіб, а також організації та заклади соціальної інфраструктури. Загальний обсяг допомоги цих європейських підрозділів компанії перевищив 336 тис. одиниць.

Чому варто продовжувати підтримувати заходи гуманітарної допомоги в Україні?

- 17,6 млн українців (40% населення України) потребують гуманітарної допомоги.

За уточненими даними ООН майже 13,3 млн українців залишити свої домівки з початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року. З них понад 8, 2 млн українців виїхали до сусідніх країн, а 5,3 млн людей вважають внутрішньо переміщеними. Це найбільше переміщення з часів Другої світової війни.

Порушено постачання води, електроенергії та медичних послуг.
Від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено 1400 закладів охорони здоров’я. Зокрема, 540 лікарень — зруйновані частково, а 177 — повністю. За даними ВООЗ, майже 70% випадків у світі, коли постраждали медичні заклади, персонал чи пацієнти.
Крім того, через бойові дії з боку росії в Україні пошкоджені системи водопостачання та водовідведення, що негативно впливає на їх роботу та якість надання послуг населенню. Минулого року була проблема енергетичної кризи через удари по українській інфраструктурі. Без електропостачання не працюють лікарні, немає водопостачання.

Люди переживають неймовірно важкий стрес.
Шок перших днів війни, біль, страх, постійний стрес, сильна втома, втрата домівок та близьких — це руйнівним чином впливає на українців. Потрясіння змінюються тривалим стресом, відчуттям тривоги, що впливає на здоров’я та організм в цілому. За даними Gradus Research, через повномасштабну війну 88% українців мають високий або дуже високий рівень стресу. За дослідженнями ВООЗ, у ситуаціях збройних конфліктів у всьому світі 10% людей, які переживають травматичні події, будуть мати серйозні проблеми з психічним здоров’ям, а ще у 10% буде поведінка, яка заважатиме ефективно функціонувати.

Вплив війни на економіку та сільське господарство.

Повномасштабне вторгнення завдало великої шкоди аграрному сектору. На площі, які постраждали внаслідок воєнних дій, припадало близько 36% довоєнного вирощування зернових. Близько 30% території країни заміновано. Тисячі аграріїв залишились без доходу, а кожна третя родина має труднощі з доступом до продовольства.

Українці дотепер не отримують необхідної підтримки.Гуманітарні організації з початку війни працювали, щоб забезпечити необхідною підтримкою майже 16 млн людей. Проте, підтримка громад на окупованій території залишається надзвичайно обмеженою. Для цього нам потрібна дипломатична підтримка, щоб гуманітарні організації могли допомагати людям.

Читайте також

"Несподіваний" наступ: чому росіяни змогли швидко підійти до Вовчанська

Росіяни продовжують атаку, не зважаючи на втрати, і стримувати їх вкрай непросто

Переворот у світі платежів: оплата криптою від сумки Gucci до нерухомості в ОАЕ

Марина Тендитна розповіла, що можна купити за криптовалюту і як нею користуватися

Захист України: як українських школярів готуватимуть до війни

Українських школярів навчатимуть, чому важливо захищати Україну

Новини партнерів