RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Суміш сорому, ганьби та маніпуляцій. Хто блокує заборону РПЦ в Україні

Фото: facebook.com/dess.gov.ua

Держава НЕ має права захищати національну безпеку. Не має права забороняти РПЦ, яка продовжує щодня освячувати ракети, що кожен день вбивають дітей і дорослих. Тому не повинна приймати закон, який здатен забезпечити справжню релігійну незалежність.

Приблизно такий сенс вчорашнього пресрелізу ДЕСС (Державна служба України з етнополітики і свободи совісті) стосовно тієї ганьби, яка прямо зараз відбувається з прийняттям нашого законопроєкту про заборону РПЦ. ДЕСС, яка є спеціальним урядовим органом нагляду за релігійними організаціями, і який мав би бути першим хто захищає духовну незалежність, відкрито стає за захист РПЦ і свідомо, день за днем, блокує цей законопроєкт.

Вкотре нагадаю, що згідно з соціологією, 83% українців вважають, що держава має нарешті втрутитись в діяльність московського патріархату в Україні. Ще у 2022 році петиція про терміновий розгляд законопроєкту набрала необхідні 25 тисяч голосів всього 3 дні. Про правомірність захисту нацбезпеки шляхом втручання в діяльність псевдорелігійних організацій типу РПЦ, сказано у рішеннях Конституційного Суду, Європейського суду з прав людини, Парламентської Асамблеї Ради Європи. Про необхідність термінових дій це у 2022 році наголошено в рішенні РНБО під керівництвом президента Зеленського.

Під час активної стадії війни питання національної безпеки - це буквально питання нашого виживання, як країни, як суспільства, як нації!

І те, що зараз робить урядова ДЕСС, це суміш сорому, ганьби та маніпуляцій. На жаль, у нас не мало претендентів на звання найбільшого лобіста московського патріархату, але ДЕСС в цьому переліку точно займає чільне місце.

Джерело: facebook.com/MykolaKniazhytsky

Читайте також

Новини партнерів