RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус вбиває Італію: що відомо про його жертв і життя в заражених містах

Коронавірус з Китаю вбив в Італії вже двох осіб.

Коронавірус з Китаю вбив в Італії вже двох осіб. Фото: ВВС

Спалах смертельного коронавірусу в Італії набирає обертів - за три дні число заражених зросло до 79 осіб, двоє людей померло.

Італійська влада ухвалила поміщати на карантин з активним наглядом тих, хто контактував з особами, у яких підтвердилося захворювання. "Апостроф" розповідає все, що відомо про жертви коронавірусу в Італії і життя в заражених містах.

Першою жертвою смертельного коронавірусу в Італії став 78-річний Адріано Тревизан, житель регіону Венето. Пенсіонер, колишній власник невеликої будівельної компанії знаходився в лікарні міста Падуя близько десяти днів, але медики виявилися безсилі - пацієнт помер. Його дружина перебуває в лікарні з високою температурою. Незабаром від коронавірусу померла мешканка регіону Ломбардія. Її смерть наступила через кілька годин після того, як від коронавірусу помер Тревизан.

Влада Італії через різке підвищення кількості заражених коронавірусом ізолювала 10 міст - там не працюватимуть школи, бари та інші громадські місця. Ситуація настільки серйозна, що не виключається навіть закриття кордонів. Жителям місць, що вважаються центрами епідемії, буде заборонено залишати їх, також буде заборонено в'їзд туди.

Поки що більше 50 тис. осіб попросили залишатися вдома у відповідних районах, а всі суспільні заходи, такі як карнавальні урочистості, церковні меси і спортивні змагання, заборонено на термін до тижня. Регіональна залізниця Trenord навіть заявила, що її потяги більше не зупинятимуться на трьох станціях у постраждалому районі.

У той же час прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що "все під контролем", і підкреслив, що уряд підтримує "надзвичайно високий рівень безпеки".

Які настрої панують в Італії

Українка Галина Сивак, яка живе під Міланом, розповіла, що в регіоні почалася паніка: мало того, що коронавірус прийшов в Італію і вже вбиває, так ще неясно, як заразився пенсіонер, що помер, адже він не контактував з іншими хворими і не подорожував, пише "Страна".

"У нас у Ломбардії всі розмови тільки про це, люди в шоці", - сказала вона.

Українець Андрій Ярмак, який працює в Римі в продовольчій і сільськогосподарській організації ООН, розповів, що Італія тепер найбільш уражена коронавірусом країна Європи і швидко наздоганяє Гонконг і Сінгапур.

"За темпами поширення Італія на третьому місці в світі після Китаю і Південної Кореї. І тут всі цілуються, такі традиції вітання і прощання. Я вже бачу місцевих у масках навіть у Римі", - зазначив він.

Відомо, що з 14 нових випадків зараження корона вірусом у Ломбардії п'ятеро - медичні працівники лікарні в місті Кодоньо, куди привезли 38-річного італійця з гострою легеневою недостатністю. Чоловік міг заразитися від знайомого, який повернувся з Китаю, з яким він вечеряв на початку лютого (тобто симптоми проявилися майже через місяць). Заразилися також вагітна дружина і знайомий хворого.

Що відомо про жертви коронавірусу в світі

У Китаї станом на 23 лютого число загиблих від корона вірусу COVID-19 досягло 2442 осіб. Всього страшна хвороба діагностована у 76 936 осіб.

За добу 22 лютого число тих, що заразилися смертельним вірусом, збільшилася на 648 осіб, смертельних випадків стало більше на 97. З них в епіцентрі захворювання провінції Хубей померли 96 осіб, ще один - в провінції Гуандун.

У лікарнях країни зараз проходять курс лікування 51,6 тис. людей, а стан більш 10,9 тис. хворих оцінюється як важкий. Правда, понад 22,8 тис. осіб одужали і виписані з медичних закладів.

Першою жертвою коронавірусу в Європі став літній китайський турист. 80-річний чоловік приїхав до Франції з Китаю.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити