RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Україна має свій план, ми не підлаштовуємось під суперників - Андрій Шевченко

Андрій Шевченко про матчі з Італією і Чехією

Андрій Шевченко про матчі з Італією і Чехією Головний тренер збірної України Андрій Шевченко Фото: dynamo.kiev.ua

В середу, 10 жовтня, в місті Генуя відбулася товариська гра між збірними України та Італії, яка завершилася з рахунком 1:1. Наступного вівторка, 16 жовтня, наша національна команда зустрінеться зі збірною Чехії в рамках Ліги націй. "Апостроф" поспілкувалися з головним тренером збірної України АНДРІЄМ ШЕВЧЕНКОМ про готовність нашої команди до важливого матчу з чехами, а також про гру з чотириразовим чемпіоном світу.

- Результат збірної в Генуї позитивний. А як оціните власне гру?

- Для мене головне, що ми продовжуємо рух в обраному напрямку і не зупиняємося. Гра складалася з двох контрастних половинок: ми програвали італійцям у динаміці, інтенсивності і швидкості прийняття рішень. Заміни змогли вирівняти цей баланс.

- За моментами наша збірна навіть перевершила чотириразових чемпіонів світу. Чого все ж не вистачило, щоб дотиснути італійців?

- За ударами у площину, якщо не помиляюся, там відносна рівність. Ми могли програти і виграти цю гру, все залежало від реалізації своїх нагод нападниками. Я попереджав хлопців напередодні, що тут дуже високий рівень, тут не дадуть довго тримати м'яч. Коли ми почали його швидко розігрувати, то знайшли свою гру. Це гарний результат і дуже корисний для нас досвід.

- До гри з Чехією у Лізі націй ми підходимо з кадровими втратами. Чия відсутність буде найбільш відчутною?

- Почекайте, зараз ми приїхали до Харкова, треба зробити обстеження гравців, подивитися, хто і в якому стані. Травмувався Артем Кравець, шкутильгав після гри Сергій Сидорчук. Ми зараз починаємо відповідальний процес підготовки до офіційного матчу, маємо п'ять днів і протягом цього часу все стане зрозуміло.

- Перед матчем з Україною Чехія зіграє зі Словаччиною. У випадку нічиєї в чехословацькій битві Україна буде близькою до виходу у півфінал. Чи результат у Братиславі якось вплине на стратегію у грі з чехами?

- Ми не підлаштовуємося під результат гри суперників. У нас є свій план, ми готуємося до гри. У будь-якому разі нам потрібна перемога, хай би як зіграли чехи і словаки між собою.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії